Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norwegian-fly utsatt en time, tre timer, seks timer - kansellert!

- Ikke en drømmeavslutning på ferien, sier NRK-profilen Kyrre Nakkim.

KANSELLERT: Norwegians fly som skulle gå fra Bangkok til Oslo søndag ble først utsatt flere ganger før det ble kansellert.  Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.
KANSELLERT: Norwegians fly som skulle gå fra Bangkok til Oslo søndag ble først utsatt flere ganger før det ble kansellert. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegians avganger fra New York og Bangkok søndag ble nok en gang rammet av tekniske problemer og forsinkelser.

- Barna er lei Norwegian-flyet fra Bangkok til Oslo ble til slutt kansellert etter at passasjerer hadde ventet i minst 14 timer på flyplassen. NRK-redaktøren Kyrre Nakkim skulle ha vært med flyet, og skrev følgende på twitter:

«Norwegian fra Bangkok har hatt disse avgangstider: 9, 16, 17, 18, 20, 21.30 og nå 23. Minst 14 t forsinket. Kan vel si barna er lei flyplass.»

Ikke drømmesituasjon - Det mest frustrerende var at det ble utsatt en time, så to timer, ennå en time og til slutt blir kansellert. Med to unger og en arbeidsdag i morgen er ikke det akkurat en drømmesituasjon. Jeg har heldigvis en raus arbeidsgiver og har fått utsatt alle møtene mine i morgen, men det er ikke sikkert at alle som skulle med flyet har det på samme måte, sier NRK-journalisten Kyrre Nakkim på telefon fra Bangkok.

Han har tilbrakt romjula og nyttårsfeiringa sammen med familien i Thailand. Med to unger på flyplassen ble den lange ventetiden og all usikkerheten en liten prøvelse.

Få ansatte - Norwegian har svært få bakkeansatte i Thailand, og det sier seg selv at når tre-fire personer eller hvor mange de er skal organisere mat, informasjon, hotell og transport for 300 mennesker så tar det tid. Nå har vi heldigvis kommet oss på hotellet, og forhåpentligvis går flyet i morgen tidlig, sier han til Dagbladet.

Hjemreisen sto i sterk kontrast til den flotte ferien familien hadde hatt.

- Jeg har opplevd forsinkelser før, men ikke så lange forsinkelser som til slutt resulterer i kansellering av flighten og overnattning på hotell. Men jeg og flere av de andre passasjerene som skulle dra i dag har fulgt med på nyhetene på nettet i det siste, så vi var vel forberedt på at noe slikt kunne skje, sier Kyrre Nakkim.

«Kommer hjem minst 27 timer forsinket etter Norwegians nye reiseplan fra Bangkok. Har betalt for Dreamliner, annet fly i morgen. #kjosfast»

- Jeg har ganske lange bein, og bestilte bevisst billetter på dreamlineren. Når får vi se hva som skjer i morgen, sier Kyrre Nakkim til Dagbladet.

Årsaken til at flyet som skulle frakte passasjerene ut fra Thailand ble kansellert, var at det traff en fugl under innflygingen. Et erstatningsfly er satt inn, og passasjerene vil bli fløyet ut fra Bangkok midt på dagen mandag lokal tid.

- Vi har besluttet å lease inn et annet fly for å gi passasjerene en sikkerhet for når de kan komme seg hjem. Passasjerene er nå innlosjert på hotell eller er på vei dit, og de får forpleining, sier kommunikasjonskonsulent Daniel Kirchhoff i Norwegian til NTB.

Kjos møter Boeing Den siste tiden har flere hundre Norwegian-passasjerer fått forsinket hjemreise fra New York og Bangkok på grunn av problemer med selskapets nye flaggskip, nemlig Boeings Dreamliner.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos varslet i VG søndag at han skal møte Boeing-ledelsen neste uke for å diskutere problemene. Kirchhoff sier til NTB at han ikke har informasjon om når dette møtet skal finne sted.

KJOSFAST: Flyet som skulle frakte Kyrre Nakkim ble kansellert i Thailand, og han kommer hjem minst 27 timer forsinket. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
KJOSFAST: Flyet som skulle frakte Kyrre Nakkim ble kansellert i Thailand, og han kommer hjem minst 27 timer forsinket. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer