I LUFTA: Foreløpig går Norwegian-flyene som normalt, og selskapet ber passasjerer møte opp som normalt. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
I LUFTA: Foreløpig går Norwegian-flyene som normalt, og selskapet ber passasjerer møte opp som normalt. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

- Norwegian-flyene er i rute, så møt som normalt

Men følg med på Norwegians og flyplassens nettsider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag morgen sitter fortsatt NHO Luftfart og YS-forbundet Parat i mekling på overtid etter at fristen for å bli enige gikk ut klokka 0.00 i natt.

Informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, sier han ikke kjenner til om det er satt noen ny frist for meklingen, eller hvor lenge den kan pågå utover dagen.

- Det jeg kan si er at Norwegian-flyene er i rute i morgentimene, og vi ber passasjerene om å møte som normalt, sier han.

Flytrafikken til og fra de største flyplassene i landet begynte å gå klokka 06.10 i dag.

Dette har du krav på dersom flyet ditt står på bakken.

- Følg med Administrerende direktør ved OSL Gardermoen og pressevakt i helga, Nic Nilsen forteller at situasjonen på Gardermoen er som normal nå klokka 07.30, mandag morgen.

- Nå går alle fly som normalt, og meklingen har ikke hatt noen konsekvenser på nåværende tidspunkt. Alle flyene til Norwegian har også gått som de skal, sier Nilsen til Dagbladet.

Siden meklingen ennå ikke er avsluttet og man fortsatt ikke vet om det blir Norwgian-streik eller ikke, oppfordrer han alle reisende å følge godt med på Norwegians og OSL nettsider.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vårt beste råd er å møte opp som normalt, og følge med på informasjon som kommer. Vi oppdaterer både nettsida vår, Twitter og Facebook med informasjon vi får fra Norwegian, sier han.

Kan bli køer - Frykter dere kaos om dette ender i streik?

HOS RIKSMEGLEREN: Riksmekler Nils Dalseide leder tvungen mekling mellom flyselskapet Norwegian og YS-forbundet Parat. De sitter nå på overtid. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HOS RIKSMEGLEREN: Riksmekler Nils Dalseide leder tvungen mekling mellom flyselskapet Norwegian og YS-forbundet Parat. De sitter nå på overtid. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Det vil helt sikkert bli køer foran billettkontoret til Norwegian, men vi tror ikke det blir kaos. Folk er flinke til å holde seg oppdatert selv, men noen køer blir det nok, sier Nilsen.

Nilsen forteller at de vil bistå med informasjon basert på den informasjonen de igjen får fra Norwegian, og tilrettelegge eventuelle køer.

- Vi vil også ta ansvar for at Norwegians fly fjernes fra gatene, og ikke står og tar opp plass, sier Nilsen.

Blir ikke partene i konflikten enige vil 603 Norwegian-flygere gå ut i streik. Både danske og svenske medier skriver om konflikten, som kan få store konsekvenser for flyvningene i Skandinavia.

Til NTB opplyser Lasse Sandaker-Nielsen at selskapets baser i Spania, Finland, Storbritannia, samt de interkontinentale rutene, trolig vil gå som normalt.

Partene i konflikten satt mandag morgen i meklingen, og var ikke tilgjengelige for kommentarer.