Norwegian flyr igjen som normalt over Ukraina

Men flyr ikke over området der MH17 styrtet.

UKRAINA-FLYVNINGER GJENOPPTATT: - Vår sikkerhetsavdeling har sammen med norske myndigheter kommet til at vi kan fly til Kiev, så vi opererer som normalt, sier Norwegians informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
UKRAINA-FLYVNINGER GJENOPPTATT: - Vår sikkerhetsavdeling har sammen med norske myndigheter kommet til at vi kan fly til Kiev, så vi opererer som normalt, sier Norwegians informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter flystyrten som kostet 298 mennesker livet i Ukraina på torsdag, opplyste Norwegian at flyselskapet ikke ville fly «over Ukraina eller i nærheten av landet» inntil situasjonen var avklart.

Nå opplyser Norwegians informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson at flyvningene er gjenopptatt.

- Som normalt - Vår sikkerhetsavdeling har sammen med norske myndigheter kommet til at vi kan fly til Kiev, så vi opererer som normalt, sier hun til Dagbladet.

Hun presiserer at Norwegians ruter ikke går over området der tragedien skjedde.

Jacobsson sier at Norwegian følger anbefalingene fra EASA (European Aviation Safety Agency).

Sikkerhetsbulletin EASA la i dag ut en sikkerhetsbulletin på sine hjemmesider, med utgangspunkt i styrten til Malaysia Airlines' flight MH17 i det østlige Ukraina.

I sin sikkerhetsbulletin anbefaler EASA at alle medlemslandene informerer flyselskapene om å følge tett med på nyheter og ha stor oppmerksomhet mot luftrom og ruteendringer i regionen.

Spesifikt anmodes det om å unngå luftrommet over Simferopol og forbudte ruter over Dnepropetrovsk.

Mens Norwegian nå har gjenopptatt Ukraina-flyvningene, opplyste informasjonssjef Knut Morten Johansen torsdag at SAS ikke har ruter over Ukraina.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer