- Tror markedet vil reagere positivt og sende kursen opp

Norwegian flyr rett opp på Oslo Børs

WinAir-analytiker Hans Jørgen Elnæs tror fremdeles Willie Walsh ikke har lagt Norwegian-caset i en låst skuff.

9456457a
9456457aVis mer

SISTE kl. 09.02: Norwegian suser opp 12 prosent til 46 kroner.

(Hegnar.no:) - Den spanske avisen Okdiario påstår at IAG vil legge inn et bud, mens IAG avviser dette. Jeg tror markedet vil reagere positivt og sende Norwegian-kursen opp, kommenterer Hans Jørgen Elnæs, flyanalytiker WinAir AS, til Hegnar.no.

- Hva IAG egentlig vil, vet bare IAG selv, men jeg tror ikke at Willie Walsh har lagt Norwegian-caset i en låst skuff, fortsetter han.

Torsdag kveld meldte den spanske avisen Okidario ifølge e24 at luftfartsgruppen IAG, som blant annet eier British Airways, forbereder et nytt bud på Norwegian. Fredag morgen avviser IAG påstandene overfor DN.

VIL IKKE KOMMENTERE: Norwegian Air Shuttle ønsker ikke å kommentere om det er noe hold i oppslaget i den spanske avisen Okdiario. Her ved Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
VIL IKKE KOMMENTERE: Norwegian Air Shuttle ønsker ikke å kommentere om det er noe hold i oppslaget i den spanske avisen Okdiario. Her ved Norwegian-sjef Bjørn Kjos. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Fortsatt sterk i troen

Elnæs' oppfatning er den samme han hadde 16. mai i år.

- IAG har nok ikke lagt «NAS business caset» i en låst skuff. Jeg tror IAG ser med interesse på konsolideringen Norwegian nå gjør fra vekst til lønnsomhet, uttalte han da til Hegnar.no.

- Lufthansa derimot tror jeg ikke har noen planer om å kjøpe Norwegian, kommenterte Elnæs videre.

Vil ikke kommentere

Norwegian Air Shuttle ønsker ikke å kommentere om det er noe hold i oppslaget.

- Vi har ingen kommentar rundt disse ryktene. Det er rett før andrekvartalsrapporteringen, så vi er i tillegg i en stille periode, så vi kan ikke kommentere noe som har med et potensielt oppkjøp eller IAG, sier senior kommunikasjonsrådgiver Tonje Næss til TDN Direkt.

En positiv opplevelse

Gårsdagens trafikktall fra Norwegian var ifølge DNB Markets-analytikerne en positiv opplevelse for aksjonærene og dagens meldinger om et potensielt forestående bud vil kunne løfte kursen videre, mener de.

Norwegian lettet 9,6 prosent til 40,87 kroner på Oslo Børs torsdag. Aksjen er dermed på sitt høyeste siden midten av mai.

- Solide tall, med yield og kabinfaktor over både vårt estimat og konsensus, skrev Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen i en oppdatering.

Andre økonominyheter:
DNB Markets: Vil kunne løfte kursen videre
Ivar Tollefsen utvider imperiet