KONKURRENTER: SAS og Norwegian fortsetter å konkurrere om det samme markedet etter det ble klart at SAS overlever.
Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix
KONKURRENTER: SAS og Norwegian fortsetter å konkurrere om det samme markedet etter det ble klart at SAS overlever. Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpixVis mer

- Norwegian følger nøye med på hva SAS foretar seg

SAS satser på nye ruter etter tøffe kutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS lanserer i løpet av kort tid minst 30 nye ruter, og kommer med en mengde nye produktendringer som skal lokke både feriereisende og forretningsfolk.

Mange av rutene blir fra Norge, og kommer til å gå til typiske feriedestinasjoner lang kysten av Middelhavet. Sparepakken gjør det mulig å få lønnsomhet i nye ruter som hadde vært utenkelig før innstrammingene. I tillegg skal fortsatt fallende priser være retningsgivende for all SAS-planlegging fremover, skriver Aftenposten.

Konsernsjefen i landets største reisebyråkjede, Rune Feltman i Via Egencia, mener et SAS med lavere kostnader er blitt en utfordrende konkurrent for Bjørn Kjos og Norwegian.

- Det er ingen tvil om at SAS har fått styrket sin konkurranseevne, og det er bra at det forutsettes at prisene fortsatt vil være under press i årene som kommer. Men det er ikke vanskelig for et flyselskap å tilby lave billettpriser, problemet er jo å kunne leve av dem, sier Feltman til Aftenposten.

Han tror Norwegian nå følger nøye med i hva SAS foretar seg:

- Med styrket økonomi vil SAS ha muligheter til å satse hardere, og dermed bli en farligere konkurrent enn før. SAS vil fortsatt primært ha hovedfokus mot forretningsmarkedet, men også satse i fritidsmarkedet der Norwegian er gode og slik sett bli en trussel for Kjos på begge områder, mener Feltman.

SAS har også planer om å dele kabinen på innenriksnettet i to klasser, økonomi og business, men det blir ingen fysisk gardin. (©NTB)