Rasende spanjoler truer med streik:

- Norwegian forsinker tarifforhandlingene så mye som mulig

Norwegian i full tariff-krangel med kabinansattes fagforeninger i USA og Spania.

OPPHETET: Kabinansattes fagforeninger på begge sider av Atlanteren har ikke latt seg sjarmere av Norwegian-sjef Bjørn Kjos' forhandlere, og forhandlingsklimaet er opphetet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
OPPHETET: Kabinansattes fagforeninger på begge sider av Atlanteren har ikke latt seg sjarmere av Norwegian-sjef Bjørn Kjos' forhandlere, og forhandlingsklimaet er opphetet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utsettelser, harde beskyldninger og helt ulike virkelighetsoppfattelser preger flyselskapet Norwegians tarifforhandlinger i både Spania og USA.

- Vi utelukker ingen aksjonsformer, forteller en talsmann for den spanske fagforeningen USO, som foretrekker å ikke bli navngitt, til Dagbladet.

- Folk har lyst til å streike, fordi de er veldig lei av Norwegian og holdningen deres under forhandlingene, fortsetter talsmannen.

Han understreker at det viktigste for USO er at de kabinansatte anerkjennes som arbeidere for flyselskapet Norwegian, og ikke i et bemanningsselskap.

- Oppkast- og billettkrangel

I et USO-nyhetsbrev fra slutten av desember beskrives et opphetet forhandlingsklima, hvor det krangles om temaer som vasking av oppkast, billettsalg og markedsføringsaktiviteter.

Dermed krangler Norwegian med kabinansatte på begge sider av Atlanteren.

Slik Dagbladet skrev onsdag, har de kabinansattes fagforening Norwegian Cabin Crew brakt inn meklingsorganet National Mediation Board (NMB) i USA etter at de i snart fire måneder har prøvd å få startet tarifforhandlinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer