Bjørn Kjos:  Gleder seg over at Norwegian flyr i medvind. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
Bjørn Kjos: Gleder seg over at Norwegian flyr i medvind. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Norwegian fraktet 2,57 millioner i august

Den gode passasjerutviklingen fortsatte for Norwegian i august. Og aksjen er i all-time high.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): God vekst på langrutene, samt stor ferieutfart i Storbritannia og Europa generelt, påvirker trafikktallene for august, fremgår det av en melding fra Norwegian fredag morgen.

Solid vekst 2.566.179 passasjerer fløy med Norwegian i august. Det var en økning på 9 prosent, tilsvarende 221.926 passjerer, sammenlignet med samme måned i fjor.

De siste 12 månedene har Norwegian da flydd 25.067.297 passasjerer, tilsvarende en økning på 1 prosent.

Den totale trafikkveksten (RPK) økte med 9 prosent, mens kapasiteten (ASK) økte med 1 prosent denne måneden.

Yielden (inntekt pr. flydde sete kilometer) var på 47 øre, opp 5 prosent fra 45 øre fra samme måned i fjor, mens RASK (inntekt pr tilgjengelig setekilometer) var på 42 øre, opp 13 prosent fra 37 øre i fjor.

Nesten fulle fly Fyllingsgraden på 89,7 prosent er en økning på hele 6,1 prosentpoeng fra samme måned i fjor. 97 prosent av setene på langdistanseflyene var fylt i august.

- Langdistanseflygningene og stor ferieutfart i Storbritannia og Europa generelt påvirker tallene i positiv retning. At vi tiltrekker oss stadig flere reisende i Storbritannia, Tyskland, Spania og USA er gledelig og viser at selskapet også blir bedre rustet til å møte den internasjonale konkurransen framover, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i meldingen.

Norwegian gjennomførte 99,9 prosent av de planlagte flygningene i august, hvorav 80,2 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Selskapet fikk levert to fabrikknye Boeing 737-800 i august av totalt 10 i 2015. Med en gjennomsnittsalder på fire år har Norwegian en av de nyeste og mest miljøvennlige flyflåtene i Europa.

To nye Dreamlinere I august inngikk Norwegian avtale om å anskaffe to nye 787-9 Dreamliner for levering i 2017, hvilket betyr at selskapet totalt vil ha 19 fly i langdistanseflåten i løpet av 2018.

Norwegian har inngått terminkontrakter og opsjoner (hedgeposisjoner) på drivstoff og dollar, og ved utgangen av august er det anslått at disse så langt i kvartalet har gitt et tap på 223 millioner kroner, hvorav 136 millioner kroner er ikke realisert.

All-time high Norwegian har steget 37,4 prosent siden nyttår og 78,3 prosent de siste 12 månedene på Oslo Børs.

Aksjen sluttet torsdag på 379,5 kroner, som er ny all-time high. Aksjen snuste også på all-time intradag på 386 kroner. Norwegian er da verdsatt til 13,5 milliarder kroner.

Flere nyheter Gikk bananas - ga 1,2 millioner over takst for leilighet uten balkong
Boligkjøpernes sleipeste triks: - Folk blir ekstremt irriterte
OBOS har solgt boliger for 6,7 milliarder i år