GJENFORENT: Om bord på flyet til Stavanger fikk Marita Sandanger (25) beskjed om at hunden Emil (8 mnd) hennes var glemt igjen på Gardermoen. Norwegian beklager hundetabben. Foto: Privat
GJENFORENT: Om bord på flyet til Stavanger fikk Marita Sandanger (25) beskjed om at hunden Emil (8 mnd) hennes var glemt igjen på Gardermoen. Norwegian beklager hundetabben. Foto: PrivatVis mer

Norwegian glemte igjen Emil (8 mnd.) på Gardermoen

Mens Marita (25) satt på flyet kom flyverten bort til henne og sa: - Vi har glemt hunden din på bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag denne uka skulle Marita Sandanger (25) hjem fra Oslo til Stavanger for å besøke foreldrene sine i helga.

Med på turen var hennes åtte måneder gamle venn, den finske lapphunden Emil.

Men da hun hadde satt seg godt til rette på flyet og trodde Emil var henvist til lasterommet, fikk hun sjokkbeskjeden:

- En flyvert kom bort, han virket ganske stressa. Han kunne fortelle at de hadde glemt Emil på Gardermoen, sier Sandanger til Dagbladet.

- Ekstremt ansvar Hun sier at hun først ble veldig lei seg og så veldig bekymra og redd for hvor Emil var og hva som skjedde.

- Jeg synes det er for galt at de bare kan glemme en hund. Det er jo ganske viktig at de tar det alvorlig, sier hun.

Hun sier Norwegian der og da ikke hadde noe forklaring på hvordan det kunne skje.

- De virket helt oppgitt over det selv, men jeg synes det er veldig alvorlig. De må jo ta ekstremt ansvar når de sender hunder. Det er ikke vanlig bagasje akkurat. Det burde jo være ganske strenge rutiner for hvordan de håndterer dyr, sier 25-åringen.

Halvannen time Om bord i flyet fikk hun beskjed om at Emil satt på flyet bak dem og ville lande en liten time seinere enn henne.

- Men da jeg gikk bort til skranken etter å ha landa på Sola, så sa hun som satt der at han ikke kom med neste fly, men at han skulle komme med et tredje fly, sier Marita, som forteller at hun da ble veldig stressa.

- Halvannen time ble jeg stående å vente på ham. Jeg ble skikkelig redd, for jeg visste jo ikke om jeg kunne stole på at de faktisk hadde hunden. Du begynner jo å tenke det verste, sier hun.

Fikk botilbud Halvannen time seinere ble hun endelig gjenforent med Emil. Hadde det gått lengre tid kunne det spøkt for å rekke fergen de skulle ta videre, og de hadde ikke kommet seg hjem.

- Men hun som satt i skranken var ekstremt hjelpsom. Hun tilbød oss å sove hos henne hvis vi ikke fant noe sted å overnatte, sier Sandanger.

- Ingen trøst Norwegian beklager overfor Sandanger og det hun har vært gjennom.

- Vi flyr veldig mange hunder og katter i løpet av en måned. Heldigvis er det sjelden dette skjer, men det er ingen trøst for den det gjelder når det først skjer, sier informasjonsmedarbeider Julius Støback i Norwegian til Dagbladet.

Flyselskapet har undersøkt saken siden lørdag ettermiddag. Ifølge Støback er årsaken til forglemmelsen trolig en kommunikasjonssvikt på bakken.

Strenge regler Støback sier de har strenge rutiner og følger gjeldende regelverk om håndtering av dyr som bagasje, og understreker at det er andre rutiner for levende bagasje enn vanlig bagasje.

- Vi forstår veldig godt at hun ble redd og bekymra. Da det ble oppdaget at Emil sto igjen på bakken, fikk kapteinen om bord på flyet til Stavanger beskjed umiddelbart og den ble videreformidlet til Sandanger. Hunden ble tatt hånd om av bakkemannskapet på Gardermoen og sendt til Stavanger med neste tilgjengelige fly, sier Støback.

FINNE BOSATT I NORGE: Emil er en finsk lapphund. Han er åtte måneder gammel og en skikkelig tøffing, ifølge matmor. Foto: Privat
FINNE BOSATT I NORGE: Emil er en finsk lapphund. Han er åtte måneder gammel og en skikkelig tøffing, ifølge matmor. Foto: Privat Vis mer