Norwegian har fått nok av Dreamliner-marerittet

Innkaller Boeing til møte.

TRØBBEL: Det har vært en rekke uheldige episoder med de nye Dreamliner-flyene til Boeing. Foto: AFP / Getty / NTB scanpix
TRØBBEL: Det har vært en rekke uheldige episoder med de nye Dreamliner-flyene til Boeing. Foto: AFP / Getty / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian har fått nok av marerittet med Dreamliner-flyene og innkaller derfor Boeing-representanter til møte i Oslo senere denne uken.

- Vi skal fortelle dem at situasjonen langt fra er bra nok, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik til Reuters.

Bakgrunnen for møtet er at Dreamliner-flyene har hatt flere tekniske problemer.

- Påliteligheten har ikke vært som forventet fra splitter nye fly, så noe må skje raskt. Tydeligvis har ikke Boeing hatt god nok kvalitetskontroll, sier Skånvik.

Norwegian har bestilt til sammen åtte Dreamliner-fly fra Boeing. Leveransen av det første av de åtte flyene skjedde 30. juni i år, mer enn to måneder forsinket. Norwegian venter på levering av det tredje Dreamliner-flyet. De øvrige fem flyene skal leies inn.

I tillegg til de åtte Dreamliner-flyene venter Norwegian på 222 andre nye fly. Disse er fordelt på 100 Boeing 737 MAX8, 22 Boeing 737-800, samt 100 A320neo-fly fra Boeings konkurrent Airbus. Avtalene ble signert i januar i fjor. Flyene skal leveres fra 2016.

(NTB)