Norwegian i hard nødlanding i Praha

Hjulet ødelagt i møte med bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Norwegian setter inn et annet fly. Passasjerene skal være i Trondheim ca. 01.30. 

(Dagbladet.no): Et Norwegian-fly på vei fra Praha til Trondheim måtte i ettermiddag snu og returnere til Praha hvor det foretok en kontrollert nødlanding.

- Det kom en indikasjon i cockpit om at det var en brann i de elektriske systemene om bord. Da har vi prosedyrer på at vi skal snu og lande, sier informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Norwegian til Dagbladet.no.

Det var ingen brann, men landingen i Praha ble hard.

- Det ble en ganske hard landing fordi flyet var fullt av drivstoff og derfor veldig tungt. Da flyet kom til terminalen så man at hjulet var punktert i landingen. Vi holder nå på å få tak i et nytt hjul, opplyser Ellingsen.

Flyet forlot Praha klokken 13.10 og skulle vært i Trondheim 15.35. Passasjerene er nå samlet på flyplassen i Tsjekkias hvor de får en debrifing av flykapteinen.

- De skal bli tatt hånd om på beste måte. Hvis vi ikke får tak i et nytt hjul så skal vi finne en annen løsning, lover Ellingsen.

Klokken 18 i kveld opplyser Norwegian at de vil fly ned til Praha med et annet fly.

- Vi setter inn et annet fly og flyr til Praha nå i kveld med crew, mekanikere og reservedeler. Passasjerene vil fly hjem med dette flyet mens det andre blir reparert. Ankomst Trondheim vil være ca. 0130, sier Ellingsen.

Dagbladet.no snakket med datteren til en av passasjerene som var om bord. Hun forteller at moren var ganske oppskaket etter den harde landingen.

- Passasjerene fikk beskjed om at det var en indikasjon på at det var en brann i det elektriske anlegget, og ble bedt om å innta nød posisjon. Landingen var ganske hard. De har det visst bra nå, men det var ingen hyggelig opplevelse, forteller hun.