Norwegian i svensk rettssak

Norwegians mange forsinkelser på langdistanseflygninger har nå havnet i svensk rettsvesen.

RETTSSAK: Norwegians satsning på  Dreamliner-flyene har ikke vært smertefri. Nå har de blitt stevnet og må møte i svensk rettsvesen.  Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix.
RETTSSAK: Norwegians satsning på Dreamliner-flyene har ikke vært smertefri. Nå har de blitt stevnet og må møte i svensk rettsvesen. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mandag morgen startet rettssaken i Attunda tingrett i Sollentuna utenfor Stockholm etter at en svensk advokat har levert inn søksmål på vegne av flypassasjerer.

Norwegian mener at de tekniske problemene med Dreamliner-flyene må sees på som ekstraordinære omstendigheter, og at selskapet derfor slipper å betale kompensasjon til de reisende.

Den svenske advokaten Stephan Eriksson, som skal føre til sammen tolv erstatningssaker mot Norwegian, mener på sin side at hans klienter har krav på økonomisk kompensasjon fra flyselskapet.

Tolv søksmål Retten skal mandag prøve det første av de tolv søksmålene. Det svenske forbrukerombudet håper at en kjennelse skal kunne gi svar på hvilke tilfeller flypassasjerer har rett til erstatning.

Advokat Stephan Eriksson, som fører saker for passasjerer som har opplevd forsinkelser under reiser med Norwegian, mener flyselskapet undergraver rettsprosessen når det lover å betale erstatninger før rettsapparatet får behandlet klagene.

Eriksson, som driver firmaet Travelrights, har 12 erstatningssaker som han nå vil føre mot Norwegian. Alle gjelder forsinkelser på flyselskapets langdistanseruter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer