- Reisende er ikke bare redde for 737 Max, de er vettskremte

Norwegian kan få USA-mareritt: En av fem vil unngå 737 Max

- 737 Max er et «fly non grata», et fly passasjerer ikke vil fly med.

PÅ UBESTEMT TID: Dette Norwegian-flyet av typen Boeing 737 Max befant seg på Vantaa-flyplassen ved Helsinki, da det i mars i år ble tatt ut av trafikk. Foto: Heikki Saukkomaa/NTB Scanpix
PÅ UBESTEMT TID: Dette Norwegian-flyet av typen Boeing 737 Max befant seg på Vantaa-flyplassen ved Helsinki, da det i mars i år ble tatt ut av trafikk. Foto: Heikki Saukkomaa/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tre måneder etter at en flykatastrofe med Ethiopian Air tvang flyselskaper over hele verden til å parkere sine Boeing 737 Max, er problemene på ingen måte over.

I USA vil en av fem passasjerer unngå å benytte flyet i seks måneder fra det igjen tas i bruk. Det viser en studie laget av Atmosphere Research Group, som er gjengitt i Los Angeles Times.

- Reisende er ikke bare redde for 737 Max, de er vettskremte, sier Henry Harteveldt, konsulenten som ledet arbeidet med studien.

Han sier at flyet for tida er «et fly non grata - et fly passasjerer ikke vil fly med».

Dårlig Norwegian-nytt

Den samme studien, utført blant 2000 amerikanske flypassasjerer fra 27. april til 1. mai, viser at over 40 prosent vil velge en dyrere eller mindre bekvem flight for å unngå denne flytypen.

Ifølge en annen undersøkelse som også gjengis i Los Angeles Times, laget av UBS, vil 70 prosent i dag nøle med å booke en flight med 737 Max.

For Norwegian er dette dårlige nyheter. En del av selskapets flåte på 18 fly av typen Boeing 737 Max har vært brukt til nettopp USA-flygninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer