Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norwegian kansellerer 4000 flyginger

Permitterer rundt halvparten av sine ansatte.

MASSE-KANSELLERER: Norwegian har i dag besluttet å kansellere 4000 flyginger og permittere omtrent halvparten av sine ansatte. Foto: REUTERS/ NTB Scanpix
MASSE-KANSELLERER: Norwegian har i dag besluttet å kansellere 4000 flyginger og permittere omtrent halvparten av sine ansatte. Foto: REUTERS/ NTB Scanpix Vis mer

Norwegian kansellerer 4000 flyginger og permitterer rundt halvparten av sine ansatte fram til slutten av mai. Dette skjer som følge av USAs reiseforbud og den stadig forverrede situasjonen rundt coronaviruset.

Det skriver selskapet i en pressemelding torsdag ettermiddag.

Det var NRK som først omtalte saken.

Kanselleringene utgjør totalt 40 prosent av selskapets langdistansenettverk og 25 prosent av flygingene på ruter i Europa.

- Ta grep nå

- Dette er en situasjon som mangler sidestykke. Vår viktigste prioritet er å ivareta sikkerheten til våre kunder og kollegaer. De nye restriksjonene gjør en vanskelig situasjon enda verre. Vi ber både norske og internasjonale myndigheter om å ta grep nå for å trygge kritisk infrastruktur og arbeidsplasser, sier Norwegians konsernsjef Jacob Schram i pressemeldingen.

NEDTUR: Ved børsåpning torsdag, åpnet Norwegian med 26,5 prosent ned. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Fra 13. mars til 29. mars vil de aller fleste flyginger til USA fra Amsterdam, Madrid, Oslo, Stockholm, Barcelona og Paris bli kansellert.

- Det er en kritisk situasjon for Norwegian, og det vi gjør nå i ettermiddag er at vi går ut og kansellerer 4.000 flyginger – både på langdistanse og innenriksnetter i Norge og Europa, sier Lasse Sandaker-Nielsen, som er kommunikasjonssjef i Norwegian, til NRK.

Live-published photos and videos via Shootitlive

I tillegg forteller han til statskanalen at de ser seg helt nødt til å permittere opp mot 50 prosent av deres over 10.000 ansatte.

- Er dette bare begynnelsen?

- Situasjonen endrer seg fra time til time, og det kommer nye råd fra helsemyndigheter over hele verden. Da er det klart at dette kan øke i både omfang allerede fra i morgen av.

Sterkt preget

Norwegian er sterkt preget av coronakrisen og hadde nok en tung dag på børsen torsdag.

Aksjen falt med hele 22 prosent til 7,43 kroner, sterkt preget av at USA onsdag varslet innreiseforbud fra land i Europa. Den siste måneden har aksjeverdien til Norwegian falt over 80 prosent, skriver NTB.

For to dager siden varslet Norwegian at hadde besluttet å kansellere over 3000 avganger. I kjølvannet av disse opplysningene har over 500 ansatte i Aviator mottatt permitteringsvarsel.

Det bekreftet HR og Kommunikasjonsdirektør i Aviator, Jan Fredrik Tinlund, overfor TV 2.

- På bakgrunn av Norwegians kanselleringer varsles det herved om permitteringer med to dagers varsel. Varselet gjelder alle selskapets lokasjoner utenom Bardufoss, da disse betjener bare SAS, står det i permitteringsvarselet som TV 2 har fått tilgang til.

Hele Norges coronakart