<strong>TRØBBEL:</strong> Bjørn Kjos' Norwegian har måttet kansellere en rekke flyvninger idet sommerferien står for dør. Foto: NTB scanpix
TRØBBEL: Bjørn Kjos' Norwegian har måttet kansellere en rekke flyvninger idet sommerferien står for dør. Foto: NTB scanpix Vis mer

Norwegian kansellerer feriefly: Flere hundre nordmenn rammet

Avganger til Kypros, Kosovo og Bulgaria kansellert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En rekke Norwegian-flygninger er kansellert.

Ifølge Avinors reiseoversikt har Norwegian innstilt minst 18 avganger til utlandet og innenlands i dag. Flere populære Syden-reisemål er rammet:

  • Det gjelder blant annet 14.10-flygningen fra Gardermoen til Kypros, 16.50-flygningen fra Gardermoen til Pristina i Kosovo og 17.25-flygningen fra Gardermoen til Varna i Bulgaria. Returflygningene fra disse destinasjonene skulle landet i Oslo rundt midnatt, men også disse er innstilt.
  • To flygninger fra Værnes i Trondheim også kansellert. Dette gjelder 16.10-flygningen til Malaga i Spania og 18.25-flygningen til Split i Kroatia.
  • En flygning fra Stavanger er også kansellert. Det gjelder 13.55-flygningen til Malaga. Ifølge NRK er også returen klokka 18.30 innstilt.
  • Tidlig i morges ble også flere morgenavganger innstilt. Dette gjelder fly fra Stavanger, Kristiansand og Molde til Oslo.
  • Flyet fra Szczecin til Oslo som skulle landet 12.40 ble innstilt.
  • Flyet fra Larnaca til Oslo som skulle landet 00.14 er innstilt.

- Jeg syns det er så elendig av dem. Det skal gå et fly på mandag til Stavanger, men vi vet jo ikke om vi kommer med på det. Alle andre flyselskaper vi har sett på har ingen flere ledige seter, sier Frank Lavik, som sitter fast i Malaga, til Stavanger Aftenblad.

Ingen spesiell grunn

Linda Olsen i Norwegian sier til Dagbladet at flyselskapet ikke har noe særskilt problem og at det er flere forskjellige årsaker til at flyene er kansellert.

- En del av kanselleringene skyldes mangel på mannskap som kan operere flyvningene. Vi beklager de ulempene dette måtte medføre for våre passasjerer og jobber med å finne alternativer, sier Olsen.

Ifølge Norwegian blir det automatisk sendt ut en SMS automatisk når flygingen blir kansellert i systemet.

- Jeg er enig i at det ikke er ideelt å sende slike SMS-er så sent, sier Olsen til NRK.

- Dritkjipt

Elin Halvorsen og familien skulle i dag legge ut på tur til Kypros. Der venter sønnen og hans samboer.

Men 14.10-flyet til Kypros er kansellert. Det fikk familien på fem hjemme i Nesoddtangen beskjed om per sms klokka 08.53.

- Det er dritkjipt. Det var mange tårer og fortvilelse her da vi fortalte det til døtrene våre. De trodde vi tulla, sier Elin Halvorsen til Dagbladet.

Ingen informasjon

Halvorsen, hennes mann, deres to døtre og en av døtrenes kjæreste sitter nå igjen på Nesoddtangen. Ferien de hadde bestilt før sommerferien i fjor, blir kanskje ikke noe av.

- Vi har gledet oss og spart i et helt år for å kunne reise på denne ferien. Vi jobber desperat for å finne andre billetter, men det er jo ikke akkurat billig, sier Halvorsen.

Familien har ikke fått noen informasjon om hvorfor flyet deres er kansellert.

- Jeg satt på telefonen og venta i 40 minutter på svar, men vi får ikke noe informasjon om hvorfor.

- Stakkars den personen som tar i mot disse telefonene for Norwegian i dag. Vedkommende bør få ut frustrasjonen overfor Bjørn Kjos, og si opp og finne seg en annen jobb, sier Halvorsen til Dagbladet.

- Ikke meldt inn

Avinor kan ikke bistå med informasjon om Norwegian-kanselleringene.

- Vi får ikke disse tallene oppdatert før i morgen, sier pressevakt Lasse André Vangstein til Dagbladet.

- Har de meldt inn årsaker til spesielt mye kanselleringer?

- Ikke såvidt meg bekjent. Norwegian håndterer selv sine fly og passasjerlogistikk.

Dagbladet oppdaterer saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer