Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norwegian-Kjos satser på cowboy-aksje

Kjendisinvestorene Bjørn Kjos og Arne Blystad omfavner WR Entertainment og Ryan Wiiks Morgan Kane-drøm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Dersom de lykkes i Norge, får vi helt sikkert tilbake investeringen. Den store oppsiden ligger imidlertid i fortsettelsen. Det er skrevet mange Morgan Kane-bøker, noe som gir et fantastisk potensial dersom selskapet får gjennomslag i USA, sier Bjørn Kjos, sjef i flyselskapet Norwegian til Finansavisen lørdag.

Fra 15 til to kroner Etter en kapitalutvidelse på 30 millioner kroner får WR Entertainment med seg blant andre Bjørn Kjos og Arne Blystad som nye eiere.

WR Entertainment sitter på rettighetene til å filmatisere Morgan Kane-bøkene, og har rast på Oslo Børs? Merkur Market siden noteringen i januar.

Med introduksjonskursen på 15 kroner ble selskapet priset til svimlende 1,1 milliard kroner. Når Norwegian-sjefen, kollega og finansdirektør Frode Foss, tidligere Wilhelmsen-representant Thomas Raaschou, og Arne Blystad med familie og venner nå blir tildelt 15 millioner aksjer, skjer det til 2 kroner pr. aksje.

For 30 millioner kroner vil investorene kontrollere nær 17 prosent av selskapet.

- Ingen stor Morgan Kane-kjenner Til tross for den negative kursutviklingen, har Kjos stor tro på den norske gründeren og skuespilleren Ryan Wiik.

- Det er veldig flinke folk i selskapet som også kan finans. Jeg ble kjent med Wiik for tre kvart år siden, og synes det er moro med folk som satser. Jeg har stor tro på opplegget, selv om jeg ikke er noen stor Morgan Kane-kjenner, innrømmer Norwegian-sjefen.

Finansavisen opplyser om at Wiik har bundet opp selskapet til å bruke ham selv som hovedrollefigur i den første filmen, mot et honorar på 200.000 dollar. I de to neste filmene skal han honoreres med 400.000 dollar pr. film.

Flere nyheter: Nedbemanning - hvem må gå?
Solid opp på Wall Street
Betalte dyrt for Hitler-eid "Mein Kampf"

Hele Norges coronakart