Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norwegian klager SAS inn til EU og Efta

Mener SAS har «en urettmessig konkurranse­fordel».

FLYKRANGEL: Norwegian mener SAS har «en urettmessig konkurranse­fordel» fordi det har en skandinavisk driftstillatelse, mens Norwegian bare har en norsk. Nå klager de ordningen inn for EU og Eftas overvåkningsorgan, skriver Dagens Næringsliv. Foto: METTE MØLLER/DAGBLADET
FLYKRANGEL: Norwegian mener SAS har «en urettmessig konkurranse­fordel» fordi det har en skandinavisk driftstillatelse, mens Norwegian bare har en norsk. Nå klager de ordningen inn for EU og Eftas overvåkningsorgan, skriver Dagens Næringsliv. Foto: METTE MØLLER/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norwegian mener SAS har «en urettmessig konkurranse­fordel» fordi det har en skandinavisk driftstillatelse, mens Norwegian bare har en norsk. Nå klager de ordningen inn for EU og Eftas overvåkningsorgan, skriver Dagens Næringsliv.

Avisa skriver at Norwegians ledelse har brukt helga til å finpusse klagen som i dag sendes til EU og Eftas overvåknings­organ, Esa.

Norwegian i flere år har forsøkt å få tilgang til en fellesskandinavisk driftstillatelse, som har vært spesialtilpasset konkurrenten SAS.
Ordningen gjør at SAS kan flytte på fly og mannskap mellom landene uten hinder, og gjør det enklere å skaffe flyavtaler med land på andre kontinenter.

Norwegian har en norsk tillatelse og flere begrensninger, ifølge Dagens Næringsliv.

De sier til avisa at de dermed går glipp av store inntekter.