TRØBBEL:  Norwegian har hatt en del problemer med Dreamlinerne sine på langdistanserutene. 
Foto: Johan Nilsson / NTB scanpix
TRØBBEL: Norwegian har hatt en del problemer med Dreamlinerne sine på langdistanserutene. Foto: Johan Nilsson / NTB scanpixVis mer

Norwegian-kunder får dekket advokatutgifter

Transportklagenemnda tar saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian har nektet å betale erstatning til kunder som fikk erstatningsfly for Dreamlinerne. Nå har styret i Transportklagenemnda for fly besluttet å dekke advokatutgiftene for noen av klagerne.

- Vi har allerede sagt ja til å dekke utgiftene i en klagesak som vi vil få prøvd rettslig. Vi ønsker et par saker til slik at søksmålet får et bredest mulig grunnlag, sier styreleder Finn Haugen i Transportklagenemnda for fly til Aftenposten.

Haugen mener saken kan komme opp i tingretten i løpet av få måneder. Rettssaken blir dermed den første som nemnda har finansiert. Mens tidligere tvister er blitt løst før de har rukket å komme til domstolene, tror ikke Haugen at denne saken blir løst før en rettslig behandling.

Bakgrunnen for saken er problemene med Dreamliner-flygningene på Norwegians langdistanseruter. Mange reisende har måttet ta til takke med gamle, innleide erstatningsfly i stedet for de lovede.

Norwegian nekter å betale erstatning til en kunde som klagde på at han ikke fikk produktet han var lovet da han kjøpte reisen. Klagenemnda var enig og mente han burde få 10 prosent i rabatt, noe Norwegian ikke godtok. Selskapet mener det har oppfylt forpliktelsen med å bringe passasjerene til bestemmelsesstedet.

Norwegian stiller seg positivt til en rettslig avklaring av saken.

(NTB)