Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norwegian-kursen stuper

IAG og Norwegian-styret kom ikke til enighet.

IKKE ENIGE: IAG og Norwegian har ikke kommet til enighet om et mulig oppkjøp. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
IKKE ENIGE: IAG og Norwegian har ikke kommet til enighet om et mulig oppkjøp. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtalene mellom eieren av British Airways og styret i Norwegian førte ikke fram. Aksjekursen stuper.

følge presentasjonsmateriale fra IAG i anledning selskapets førstekvartalsresultat fremgår det at selskapet «har hatt kontakt med Norwegian-styret om et mulig bud, uten å oppnå enighet», melder Dagens Næringsliv.

Det er en snau måned siden britisk-spanske International Airlines Group – IAG – kjøpte seg opp til en eierandel på 4,6 prosent i Norwegian Air Shuttle og kunngjorde at det vurderer å by på hele selskapet. IAG eier blant annet British Airways og har eierinteresser som representerer en samlet flåte på 547 fly.

«IAG vurderer nå sine muligheter knyttet til Norwegian», heter det videre.

Få minutter at DN kom med nyhetsmelding om at IAGs kjøp av Norwegian falt i fisk fredag formiddag, var aksjekursen til de norske flyselskapet ned nesten 9 prosent.

Det skjer imidlertid etter en eventyrlig verdiøkning i Norwegian-aksjen den siste tiden, nettopp som følge av at IAG kjøpte nesten 5 prosent av aksjebeholdningen og varslet sin interesse for selskapet.

Selv om styret ikke ønsker å selge, må det vurdere bud som kommer inn og gi en anbefaling til aksjonærene om de bør takke ja eller nei. Om et bud er høyt nok, er det vanskelig for styret å ikke anbefale et bud, siden de må ta hensyn til alle aksjonærene.

Dette er krav satt for børsnoterte selskap regulert av verdipapirhandelloven og presisert i Norsk anbefaling for eierstyring og selskapsledelse.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media