PÅ VEI TIL MØTE:
Styreleder Bjørn Kise på vei inn til styremøte i Norwegian . 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PÅ VEI TIL MØTE: Styreleder Bjørn Kise på vei inn til styremøte i Norwegian . Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Norwegian-ledelsen i krisemøte klokka 11

Ekstraordinært styremøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norwegian Air Shuttle holder et ekstraordinært styremøte i dag klokka 11.00.

Det opplyser informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen overfor Dagbladet.

- Vi tapte 1,6 milliarder kroner i fjor. Vi kan ikke sitte og se på at en fagforening i et av datterselskapene opptrer på en slik måte at vi risikerer alle arbeidsplassene i selskapet. Så det er en veldig vanskelig situasjon for oss, sier styreleder Bjørn Kise i Norwegian Air Shuttle (NAS) til Dagbladet.

- Vi har en veldig vanskelig avveining foran oss i dag, sier Kise om det som skal diskuteres på styremøtet i NAS klokka 11.

Det er sannsynlig at han med det sikter  til en beslutning om hvorvidt Norwegian Air Norway (NAN) skal slås konkurs.
- Når det gjelder NAN som pilotene er ansatt i, er det et eget styre der, sier Kise før han går inn i Norwegians lokaler for å delta i møtet klokka 11.

Truet av konkurs NAS er det øverste selskapet i konsernstrukturen, og morselskapet til selskapet som nå trues av konkurs, Norwegian Air Norway (NAN) hvor de streikende pilotene er ansatt.

Norwegian er organisert med et morselskap og tre datterselskap som opererer i ulike deler av verden. Det er datterselskapet Norwegian Air Norway (NAN) som flyr i Skandinavia.

Dagbladet har fått tilgang til en intern melding som Norwegian-pilotenes fagforening, Norwegian Pilot Union (NPU), sendte ut til sine medlemmer søndag.

I meldingen heter det:

«Det som forventes nå er at på hurtiginnkalt styremøte i NAS (hovedselskapet Norwegian Air Shuttle, journ. anm.) i morgen, vedtas NAN (det skandinaviske datterselskapet, journ. anm) nedlagt/konkurs.»

Nektes egenmelding 70 piloter i Norwegian gikk ut i streik fra lørdag morgen. Parat og NHO Luftfart har forhandlet i tre måneder uten å bli enige om en avtale for pilotene.

Samtidig har selskapet opplevd et uvanlig høyt sykefravær blant piloter, som Dagbladet omtalte i går. Sykefraværet var søndag dobbelt så høyt som på en vanlig søndag, opplyste Sandaker-Nielsen.

I en e-post Dagbladet har fått tilgang til, framgår det at Norwegian nå nekter sine ansatte å benytte seg av egenmeldinger.
Alle som fra søndag 1. mars blir syke, må levere sykemelding allerede fra første fraværsdag, framgår det av e-posten.

Dersom man ikke levere et slik dokument, vil det regnes som ulovlig fravær og den ansatte vil trekkes i lønn, heter det i e-posten som fortsetter:

«I tilegg kan dette medføre alvorlige konsekvenser for det videre ansettelsesforholdet».

Onsdag har Parat varslet en kraftig opptrapping av streiken. Da vil alle Norwegians piloter være i streik.

Dagens styremøte holdes på Fornebu.

Dagbladet følger saken.