PÅ OVERTID: 
Riksmekler Bjørn Lillebergen uttaler seg til pressen under innspurten i meklingen mellom NHO Luftfart og de kabinansatte i Norwegian på Riksmeklerens kontor i Oslo sent tirsdag kveld.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅ OVERTID: Riksmekler Bjørn Lillebergen uttaler seg til pressen under innspurten i meklingen mellom NHO Luftfart og de kabinansatte i Norwegian på Riksmeklerens kontor i Oslo sent tirsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Norwegian-meklingen fortsetter på overtid

Meklingen mellom NHO Luftfart og de kabinansatte i Norwegian fortsetter på overtid på Riksmeklerens kontor i Oslo natt til onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene i meklingen, Parat og Norwegian Kabinforening på den ene siden og motparten Norwegian og NHO Luftfart, har meklet siden klokken 12 tirsdag. Fristen gikk ut ved midnatt natt til onsdag og like før klokken 1 pågikk meklingen fortsatt.

Mekler Bjørn Lillebergen sa før midnatt at flere vanskelige spørsmål gjenstår.

- Jeg er innstilt på å mekle hele natten om nødvendig, men det er opp til partene å avgjøre, sa han til NRK like etter klokken 23 tirsdag kveld.

I en tekstmelding til alle ansatte fra Norwegian tirsdag kveld lister Norwegian opp konsekvensene ved en streik. De kabinansatte er rasende og betrakter det hele som rene trusler.

- Dette er en søknad om konflikt. Vi blir nedringt av medlemmer som er lynforbanna, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud til NTB.

- Norwegian truer streikeretten og legger opp til en usaklig bruk av styringsretten. Det er direkte useriøst av en part i en mekling. Jeg har aldri opplevd maken, fortsetter han.

I tekstmeldingen heter det at alle norske kabinbaser med unntak av basen på Gardermoen avvikles i tilfelle konflikt. I tillegg settes basen i København ut til bemanningsselskapet Proffice og de ansattes rett til å heve rabatterte personalbilletter suspenderes i tre år.

Kabinforeningen i Norwegian har bare tatt ut én eneste kabinansatt i streik i første omgang. Vedkommende stiller opp til intervjuer med pressen onsdag morgen, i tilfelle konflikt.

- Inntil da skjermer vi vedkommende, sier kommunikasjonssjef Arve Sigmundstad i YS-forbundet Parat til NTB. Han vil ikke engang røpe om personen som egenhendig skal fronte en streik i luftfarten, er mann eller kvinne. (©NTB)