VILLE TESTFLY: Norwegian-sjef Bjørn Kjos aner ikke hvorfor han fikk avslag på å foreta testflygninger i askeskyen.
Foto: Berit Roald / Scanpix
VILLE TESTFLY: Norwegian-sjef Bjørn Kjos aner ikke hvorfor han fikk avslag på å foreta testflygninger i askeskyen. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

Norwegian mener flyforbud er meningsløst

Norwegian ville utføre flytest, fikk avslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||KLM og Lufthansa har i helgen fått teste om flyene deres tar skade av å fly i vulkanasken over Europa. Norwegian fikk avslag da de ville gjøre det samme.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos vet ikke hvorfor han fikk nei fra de internasjonale luftfartsmyndighetene:

- De som har vurdert det, får nesten svare på det, sier Kjos til TV 2 Nyhetskanalen.

Han stiller spørsmål ved hele prosessen:

- Jeg vet ikke om det er inkompetanse eller om de har gått hjem fra jobb eller hva det er. Men jeg er skikkelig forbannet på dette, for å si det rett ut.

Kjos mener flyrestriksjonene over Europa er for strenge. Han sier han selv gjerne skulle foretatt testflyging for å sjekke om flyet tok skade av vulkansk aske fra Island.

- Vi har masse passasjerer på Kanariøyene og Malaga, og vi har muligheten til å fly dem hjem igjen, det er det verste. Det er åpent i Norge, og det er åpent i Spania og det er ingen som sier at det er forurensning ved 35.000 fot. Likevel får vi ikke lov til å fly. Dét er meningsløst, raser Norwegian-sjefen. (NTB)

ASKETEST: Både KLM og Lufthansa har foretatt testflygninger i askeskyen fra Island uten å få påvist skader på flyene. REUTERS/United Photos/Toussaint Kluiters (NETHERLANDS - Tags: TRANSPORT BUSINESS ENVIRONMENT)
ASKETEST: Både KLM og Lufthansa har foretatt testflygninger i askeskyen fra Island uten å få påvist skader på flyene. REUTERS/United Photos/Toussaint Kluiters (NETHERLANDS - Tags: TRANSPORT BUSINESS ENVIRONMENT) Vis mer