Norwegian nær 2 millioner passasjerer på en måned

Vokser raskere enn kapasiteten øker.

VOKSER VIDERE: Norwegian nærmer seg 2 millioner passasjerer i måneden. Foto: Jacques Hvistendahl
VOKSER VIDERE: Norwegian nærmer seg 2 millioner passasjerer i måneden. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Norwegian Air Shuttle fraktet 1.911.841 passasjerer i juni i år. Det var 21 prosent flere enn i samme måned i fjor.

Ifølge selskapet er det ny passasjerrekord på en enkeltmåned. Den totale passasjertrafikken (RPK) økte med 35 prosent, mens den totale kapasiteten (ASK) økte med 31 prosent.

Kabinfaktoren steg med 2,7 prosentpoeng til 79,6 prosent.

Trafikktallene for juni er påvirket av Norwegians ekspansjon i eksisterende markeder, samt introduksjonen av nye ruter i tidsrommet juli 2012 til juni 2013. Blant annet bidro nye ruter til Nord-Amerika og Asia positivt på kabinfaktoren.

86 prosent på rute - Det er svært gledelig at så mange vil reise med oss og at vi fyller flyene, selv med en sterk kapasitetsvekst. Vi ser at gode billettpriser til kundene genererer mer etterspørsel, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en kommentar.

Kjos forklarer at selv om inntektene per setekilometer påvirkes, må dette også sees i sammenheng med en betydelig lengre gjennomsnittlig flydistanse. Det reduserer kostnadene per setekilometer.

Norwegian opererte 99,6 prosent av de planlagte flygningene i juni, hvorav 85,9 prosent gikk på oppsatt rutetid.

Det anslås en yield på 54 øre i juni, mens inntektene per tilgjengelige setekilometer (RASK) anslås til 0,43 kroner.

Norwegian har falt 14 prosent siden toppen den 3. juni i år, men er opp 86 prosent på Oslo Børs i år. Det siste året er aksjen opp 145 prosent.