NORWEGIAN: Bjørn Kjos kan smile bredt etter nye trafikktall. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
NORWEGIAN: Bjørn Kjos kan smile bredt etter nye trafikktall. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.Vis mer

Norwegian når nye høyder

Flyselskapet Norwegian slipper trafikktall for juli og setter nye rekorder.

(Hegnar.no): 3,79 millioner personer fløy med Norwegian i juli, opp fra 3,35 millioner samme periode i fjor. Det er ny månedsrekord for flyselskapet og en økning på 13 prosent.

Fyllingsgraden var 93 prosent, mot 94,3 prosent fra samme periode i fjor.

- Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer i Europa, USA, Midtøsten, Sør-Amerika og Asia velger Norwegian når de skal ut og reise. Det er også positivt at selv med stor kapasitetsøkning fyller vi flyene godt i hele rutenettet, sier konsernsjef Bjørn Kjos, ifølge NTB.

Anbefaler salg

Norne Securities er ikke like overbevist, og fastholder salgsanbefaling med kursmål på 240 kroner.

- Dårlige nyheter: Tallene er ikke så dårlig at IAG trenger å ta over Norwegian med en gang. Stygge nyheter: NAS er fortsatt en vaglende kapitalisert engel som flyr for nærme bakken, skriver meglerhuset i en tweet mandag.

Norwegian kunne rapportere en trafikkvekst per passasjer på 33 prosent i juli 2018, sammenlignet med samme periode året før.

Flyselskapets inntekt per passasjerkilometer var 0,50 kroner i juli, opp tre prosent fra 0,49 kroner. Inntektene per tilgjengelige setekilometer var 0,47 kroner, som er en oppgang på om lag en prosent fra 0,46 kroner.

- Norwegian rapporterer om høyeste yield på to år, til tross for at gjennomsnittlig flydistanse har økt 21 prosent i samme periode. Skal vi glede oss over endelig lønnsom drift eller rive oss i håret over dyrere flybilletter, spør Odin-forvalter Thomas Nielsen på Twitter.

Pareto Securities skriver i en oppdatering at Norwegians inntekt per passasjerkilometer for juli kom inn godt over forventningene, mens kabinfaktoren var noe svakere enn ventet. Det gjør at trafikktallene er i det store og det hele ble bedre enn ventet og imponerende gitt kapasitetsveksten på 35 prosent, skriver meglerhuset.

Sterkere vekst

Kapasitetsveksten klatret hele 35 prosent i perioden, sammenlignet med samme periode i fjor.

- Kapasitetsveksten er fortsatt høy, men i tråd med strategien er den nå i ferd med å avta noe sammenlignet med tidligere måneder. Etter en lang periode med sterk vekst vil vi fremover kunne høste av det vi har sådd, noe som vil komme kunder, ansatte og aksjonærer til gode, sier Bjørn Kjos.

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flyvningene i juli, hvorav 67,9 prosent tok av som planlagt. Det betyr at en tredjedel av flyvningene i juli var forsinket.

Venter tap

Konsernet har inngått terminkontrakter og opsjoner i perioden. Ved utgangen av juli, anslår Norwegian et kvartalsvis tap på 30 millioner kroner, som inkluderer et tap på 84 millioner i urealiserte sikringsposisjoner, skriver Norwegian i pressemeldingen.

I skrivende stund er Norwegian-aksjen opp 1,27 prosent til 239,8 kroner.

Andre økonominyheter:
Vraker salgsanbefaling - aksjen tar helt av
Dette tror meglerhusene om inflasjonen