Norwegian og Ryanair vurderer samarbeid

- Vi har hatt samtaler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den italienske avisen Corriere della Sera skriver at Ryanair og Norwegian bare er detaljer unna en samarbeidsavtale.

Planen er at passasjerer fra den irske lavprisgiganten Ryanairs kortdistansenett skal sluses inn på Norwegians langdistanseruter, en såkalt feeder-avtale, skriver NTB.

Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen bekrefter at selskapene har vært i samtaler om en slik avtale. Sandaker-Nielsen sier at det ikke foreligger noe håndfast på nåværende tidspunkt.

- Ja, Norwegian har hatt samtaler med Ryanair og andre om et mulig samarbeid som går ut på at passasjerer på konkurrentenes europaruter kan fly videre med Norwegian interkontinentalt, sier Sandaker-Nielsen til E24.

- Vi har sagt at vi er interessert i å samarbeide med selskaper som kan feede trafikk inn til langrutene våre, spesielt på London Gatwick. Ryanair er et eksempel på en aktør som kan vært aktuell for dette, legger han til.

Kontroversielle Ryanair har veldig mange passasjerer, men ingen langdistansefly som kan rekke for eksempel over Atlanterhavet.

I januar fraktet selskapet 7,5 millioner reisende. Ryanair har tidligere varslet at de sier opp avtalen med Rygge lufthavn grunnet strengt avgiftsregime. Bjørn Kjos og Norwegian ruster opp sin satsning på langdistanseruter etter selskapet bestilte titalls nye storfly fra Boeing i Seattle.