Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norwegian på streikens tiende dag: - Vi har håp om en løsning

Forhandlingene fortsetter i dag. 25 000 passasjerer rammes.

HARDE FORHANDLINGER:  Det har vært steile fronter mellom Norwegian, med Bjørn Kjos, og fagforeningene under forhandlingene. Men de melder om bedringer. Og forhandlingene fortsetter i dag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
HARDE FORHANDLINGER: Det har vært steile fronter mellom Norwegian, med Bjørn Kjos, og fagforeningene under forhandlingene. Men de melder om bedringer. Og forhandlingene fortsetter i dag. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Pilotene i Norwegian går i dag inn i sitt tiende døgn med streik og bare i dag blir 25 000 passasjerer rammet.

- Snart har 200 000 reisende fått reiseplanene sine ødelagt på grunn av streikende piloter, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Dagbladet nå på morgenkvisten.

Partene skal ha nye forhandlinger i dag, men har ikke oppgitt når de starter.

- Vi kommer litt nærmere en løsning for hver dag som går, sier kommunikasjonssjef Arve Sigmundstad i Parat til Dagbladet.
Disse avgangene er kansellert i dag.

- Håp om løsning Temperaturen mellom partene var høy da pilotenes fagforening Norwegian Pilot Union (NPU) trappet opp streiken forrige onsdag. Partene har stått svært langt fra hverandre, i steile fronter, mens ordkrigen har rast i mediene.

Men ifølge VG har partene nå blitt enige om å stoppe mediekrigen og konsentrere seg om forhandlingene.

- Ettersom det fortsatt forhandles, har vi håp om en løsning, svarer Sandaker-Nielsen på spørsmål om partene står langt fra hverandre.

- Hvor lenge har dere råd til at streiken varer?

- Det er ingen tvil om at dette koster, men hovedgrunnen til at vi må få slutt på streiken er hensynet til passasjerene og våre 1000 permitterte kolleger, sier Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

Skal du fly? Her er alt du trenger å vite om Norwegian-streiken.

Her står partene 70 flygere i flyselskapet gikk ut i streik om morgenen lørdag 28. februar, og fra onsdag ble det trappet opp til 650 flygere. Pilotene som streiker er ansatt i datterselskapet Norwegian Air Norway (NAN) og gikk ut i streik med krav om tariffavtale med morselskapet Norwegian Air Shuttle.

Torsdag opprettet Norwegian dessuten tre nye datterselskaper for pilotene i NAN.

Norwegian skal imidlertid ha lagt et forslag på bordet hvor pilotenes arbeidsforhold, samt lønns- og arbeidsvilkår, garanteres i tre år.

- Pilotene får beholde de samme lønningene og de samme ordningene. Hvis vi ikke kan oppfylle de jobbene i Norge, har vi tilbudt dem å ta med seg den millionlønna de har ut til for eksempel London eller Barcelona. Vi er per i dag for mange piloter, så vi trenger å redusere noe, sier sa Bjørn Kjos etter bruddet i forhandlingene natt til lørdag.

De skal imidlertid ikke ha kommet til en løsning på hvor pilotene skal fly.

Uten riksmeklingsmannen Riksmekler Nils Dalseide tar ikke del i meklingene som fortsetter i dag.

- Partene jobber videre selv. Jeg vet ikke nøyaktyig hva som er situasjonen, men så lenge partene har dialog, er det utmerket, sier Dalseide til Dagbladet mandag morgen.

Dalseide meklet mellom partene fram til det ble brudd i forhandlingene tidlig lørsdag morgen.

- Vi foretar oss ikke noe nå med mindre partene anmoder om det. Jeg forstår at de har en god dialog og skal møtes i dag, sier Dalseide.

Slik rammer streiken i dag Også i dag er det innenrikstrafikken som blir hardest rammet.

Følgende flyginger skal etter planen gå som normalt, ifølge Norwegian:
- Fly til og fra Storbritannia med flightnummer DY2400 til DY2900
- Fly til og fra Spania med flightnummer DY5100 til DY5598
- Fly til og fra Finland med flightnummer DY5599 til 5999
- Fly til og fra USA og Thailand med flightnummer DY7001 til DY799

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!