Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norwegian-passasjerer må bli i New York til over nyttår

Fly må leies inn for å få dem hjem.

TRØBBEL: Det er en av Norwegians Boeing 787 Dreamlinere som står fast i New York. Foto: Norwegian
TRØBBEL: Det er en av Norwegians Boeing 787 Dreamlinere som står fast i New York. Foto: Norwegian Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 276 Norwegian-passasjerene som er strandet i New York, kommer seg ikke av gårde før kalenderen viser 2014. Selskapet må leie inn fly for å få passasjerene hjem.

Flygningen fra New York ble først utsatt til klokken 9.30 lokal tid tirsdag, men heller ikke den fristen klarte selskapet å holde. Dermed blir det enda en natt i New York for passasjeren,e og alt håp om å rekke nyttårsfeiringen hjemme er ute.

— Vi har ikke klart å finne noen løsning på problemene med flyet, så vi har leid inn et annet fly for å få passasjerene hjem, forteller pressetalsmann Daniel Pilpel Kirchhoff i Norwegian til NTB.

Nok en natt i New York Den nye avgangstiden fra New York er klokken 8.30 onsdag morgen lokal tid. Da viser kalenderen allerede 1. januar og et nytt år, og først onsdag kveld kommer flyet til Oslo.

— Vi beklager igjen denne situasjonen, og jeg forstår at folk kan bli frustrert. Den avgangstiden vi nå har satt, er den tidligste vi kan får til, blant annet fordi crewet på det innleide flyet må ha sin pålagte hviletid før de kan sette kursen mot Oslo, forklarer Kirchhoff.

Passasjerene blir innlosjert på hotell en ekstra natt før hjemreisen. På spørsmål om selskapet vil spandere litt ekstra god mat og drikke på årets siste dag, svarer Kirchhoff:

— Vi vil gjøre alt i vår makt for at det skal bli så bra som overhodet mulig.

Frustrerte passasjerer Eivind Engen er en av de rammede passasjerene.

— Jeg er ganske frustrert over situasjonen, uttaler han til VG.

Han opplyser at han og flere andre passasjerer ble innlosjert på et hotell på flyplassen etter den første forsinkelsen, men at mange har fått beskjed om at det ikke er ledige rom å oppdrive.

— Flere passasjerer er frustrert over dårlig informasjon, legger han til.

Problemfly Situasjonen ble ytterligere kaotisk da passasjerer som skulle ha reist fra New York til Stockholm, natt til tirsdag også ble sittende fast i New York. Årsaken er at Dreamliner-flyet som skulle ha dratt fra New York til Oslo natt til mandag, er samme fly som skulle ha tatt med seg passasjerer fra New York til Stockholm mandag kveld.

Dreamlineren som nå står i New York, er ifølge Aftenposten identisk med flyet som søndag fikk problemer med varme- og klimastyringen på vei fra Bangkok til Oslo. Ifølge VG opplevde 270 passasjerer temperaturer på opptil 32 grader på flyturen til Gardermoen.

(NTB)