PERMITTERER: Norwegian vil permittere 800 kabinansatte fra og med i morgen, dersom det ikke blir en løsning på streiken. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
PERMITTERER: Norwegian vil permittere 800 kabinansatte fra og med i morgen, dersom det ikke blir en løsning på streiken. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.Vis mer

- Norwegian permitterer 800 kabinansatte fra i morgen

Ifølge NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flyselskapet Norwegian vil fra onsdag morgen permittere 800 kabinansatte dersom det ikke kommer en løsning på streiken med pilotene, ifølge NRK.

Fra før er 70 piloter i streik, og fra i morgen vil den trappes opp. Da skal 650 piloter - alle i Norwegian Air Norway (NAN)- gå i streik. Dersom NRKs opplysninger er korrekte permitterer da i tillegg Norwegian 800 kabinansatte.

Statskanalen skriver at 75 prosent av Norwegians innelandstrafikk vil rammes av morgendagens streik.

- Det sier seg selv at hvis pilotene ikke kommer på jobb, må vi permittere kabinansatte. Det er snakk om opptil 800, bekrefter informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen overfor NTB tirsdag ettermiddag.

Parat og NHO Luftfart har forhandlet i tre måneder uten å bli enige om en avtale for pilotene.

- Dersom streiken trappes opp, vil det ha alvorlige konsekvenser for innenlandstrafikken. Nøyaktig hvor mange flygninger som i så fall vil bli kansellert, er foreløpig vanskelig å si. Vi sitter nå og jobber med oversikten over morgendagens flygninger, sier Sandaker-Nielsen til NTB.

Samtidig har selskapet opplevd et uvanlig høyt sykefravær blant piloter, som Dagbladet omtalte søndag. Sykefraværet var søndag dobbelt så høyt som på en vanlig søndag.

I en e-post Dagbladet har fått tilgang til, framgår det at Norwegian nå nekter sine ansatte å benytte seg av egenmeldinger. Samtidig har Norwegian-pilotene fryktet at Norwegians skandinaviske datterselskap (NAN) skal slås konkurs.

Styreleder i Norwegian, Bjørn H. Kise, sa i går, etter et krisemøte at streiken setter selskapets framtid på spill, men at de ikke diskuterte å slå NAN konkurs på møtet.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Norwegian.