Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norwegian-pilot tatt av flyging etter promillekontroll

Passasjerer som skulle til Dubai fra Finland fredag opplevde at flygingen ble utsatt etter mistanke om at kapteinen var beruset.

MÅTTE VENTE: Passasjerer som skulle fra Helsinki til Dubai måtte finne seg i forsinkelser etter at piloten ble arrestert av politiet i Finland. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MÅTTE VENTE: Passasjerer som skulle fra Helsinki til Dubai måtte finne seg i forsinkelser etter at piloten ble arrestert av politiet i Finland. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Passasjerer som fredag skulle fly med Norwegians flyging D8772 fra Helsinki til Dubai, måtte i dag smøre seg med ekstra tålmodighet.

Flygingen ble utsatt etter at finsk politi stoppet kapteinen grunnet mistanke om bruk av rusmidler.

Flyet hadde planlagt avgang klokka 18.05 finsk tid fra Helsingfors-Vanda flyplass.

Måtte blåse

Flere finske medier har i dag meldt om hendelsen som hindret den planlagte flygingen.

Ifølge Hufvudstadsbladet har vitner på flyet fortalt at de så at flykapteinen måtte gjennomføre en promilletest.

Mika Laine, leder ved Østre-Nylandets politi, bekrefter til den finske avisa Iltalehti at en Norwegian-kaptein ble hentet av politiet før flyet skulle ta av.

Ifølge Laine er det blitt registrert en politianmeldelse. Laine ville ikke kommentere om saken gjaldt alkohol eller bruk av andre rusmidler.

- Ikke siktet

- Det stemmer at det har blitt gjennomført en promillekontroll på Helsinki flyplass. En av våre piloter måtte ta en ekstra sjekk med politiet, som gjorde at han ble tatt av flygingen. Han har ikke blitt siktet for noe, sier Astrid Mannon-Gibson, talsperson i Norwegian til Dagbladet.

Hun opplyser at hendelsen har ført til en forsinkelse for passasjerene som skulle fra Helsinki til Dubai.

- Men sikkerheten til våre passasjerer og kolleger kommer alltid først, sier Mannon- Gibson.

Norwegian vil ikke kommentere saken ytterligere.

FARLIG: En overmodig mikrofly-pilot i Florida, jaktes på av politiet etter at forskrekkede tilskuere fanget denne manøveren på film. - Det er veldig farlig, og virker utrolig dumt, mer enn noe annet, sier et vitne. Video: CNN Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!