Norwegian-pilotene forbereder seg på konkurs i morgen

Norwegian-pilotene advart av fagforeningen i dag.

VARSLER NORWEGIAN-KONKURS: Norwegian-pilotene stålsetter seg for at Norwegian-sjef Bjørn Kjos slår den norske delen av Norwegian konkurs. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
VARSLER NORWEGIAN-KONKURS: Norwegian-pilotene stålsetter seg for at Norwegian-sjef Bjørn Kjos slår den norske delen av Norwegian konkurs. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har fått tilgang til en intern melding som Norwegian-pilotenes fagforening, Norwegian Pilot Union (NPU), sendte ut til sine medlemmer søndag.

Av meldingen går det fram at pilotene stålsetter seg for at Norwegians skandinaviske datterselskap, som nå er i streik, i dag vedtas nedlagt.

 - Dette vil jeg ikke kommentere på det nåværende tidspunkt, sier NPU-leder Halvor Vatnar til Dagbladet.  

Norwegian er nå organisert med et morselskap og tre datterselskap som opererer i ulike deler av verden. Det er datterselskapet Norwegian Air Norway (NAN), som flyr i Skandinavia, som nå er i streik.

I meldingen Dagbladet har fått tilgang til, heter det:

«Det som forventes nå er at på hurtiginnkalt styremøte i NAS (hovedselskapet Norwegian Air Shuttle, journ. anm.) i morgen, vedtas NAN (det skandinaviske datterselskapet, journ. anm) nedlagt/konkurs.»

Videre går det fram at pilotene forventer at Norwegian vil friste med nye kontrakter i det eksterne bemanningsselskapet OSM, som leier ut piloter til Norwegian. I meldingen blir Norwegian-pilotene som nå belager seg på å miste arbeidsgiveren, skarpt advart mot å skrive under på nye kontrakter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.