Norwegian-pilotene forbereder seg på konkurs i morgen

Norwegian-pilotene advart av fagforeningen i dag.

VARSLER NORWEGIAN-KONKURS: Norwegian-pilotene stålsetter seg for at Norwegian-sjef Bjørn Kjos slår den norske delen av Norwegian konkurs. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
VARSLER NORWEGIAN-KONKURS: Norwegian-pilotene stålsetter seg for at Norwegian-sjef Bjørn Kjos slår den norske delen av Norwegian konkurs. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet har fått tilgang til en intern melding som Norwegian-pilotenes fagforening, Norwegian Pilot Union (NPU), sendte ut til sine medlemmer søndag.

Av meldingen går det fram at pilotene stålsetter seg for at Norwegians skandinaviske datterselskap, som nå er i streik, i dag vedtas nedlagt.

 - Dette vil jeg ikke kommentere på det nåværende tidspunkt, sier NPU-leder Halvor Vatnar til Dagbladet.  

Norwegian er nå organisert med et morselskap og tre datterselskap som opererer i ulike deler av verden. Det er datterselskapet Norwegian Air Norway (NAN), som flyr i Skandinavia, som nå er i streik.

I meldingen Dagbladet har fått tilgang til, heter det:

«Det som forventes nå er at på hurtiginnkalt styremøte i NAS (hovedselskapet Norwegian Air Shuttle, journ. anm.) i morgen, vedtas NAN (det skandinaviske datterselskapet, journ. anm) nedlagt/konkurs.»

Videre går det fram at pilotene forventer at Norwegian vil friste med nye kontrakter i det eksterne bemanningsselskapet OSM, som leier ut piloter til Norwegian. I meldingen blir Norwegian-pilotene som nå belager seg på å miste arbeidsgiveren, skarpt advart mot å skrive under på nye kontrakter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer