Norwegian-piloter akutt syke: - Dobbelt så mange som på en vanlig søndag

Norwegian rammes hardt av streik og sykdom.

STREIKENDE OG SYKE PROBLEMER:
Norwegian-sjef Bjørn Kjos opplever problemer med å få flyene sine i lufta med både syke og streikende piloter. Her fra gårsdagens pressekonferanse om streiken.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
STREIKENDE OG SYKE PROBLEMER: Norwegian-sjef Bjørn Kjos opplever problemer med å få flyene sine i lufta med både syke og streikende piloter. Her fra gårsdagens pressekonferanse om streiken. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst åtte Norwegian-flygninger er i dag kansellert, og flere er forsinket. Norwegian rammes hardt av at 70 piloter fra og med i går ble tatt ut i streik. Samtidig opplever selskapet et uvanlig høyt sykefravær blant piloter akkurat i dag.

- Vi har hatt flere tilfeller av akutt sykdom i pilotkorpset. Sykefraværet er dobbelt så høyt som på en vanlig søndag, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Dagens Næringsliv.

Norwegian ønsker ikke å spekulere i om sykefraværet i dag oppfattes som en aksjon fra pilotenes side som følge av streiken. Arve Sigmundstad, kommunikasjonssjef i Parat, som organiserer 685 piloter i Norwegian, avviser at det er snakk om en organisert aksjon, og at de ikke kjenner til det uvanlige fraværet.

Innenriks og i Skandinavia Morgenflyet fra Gardermoen til København er kansellert. Det samme er begge dagavgangene fra Oslo til Kristiansand, inkludert returen. Også ettermiddagsflyene fra Oslo til Stavanger og Bergen, kveldsavgangen til Bergen, og begge de seineste avgangene fra Bergen til Oslo er innstilt, skriver NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.