Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norwegian sjekker sine fly, SAS avventer

Etter Boeing-nødlanding med hull i taket.

NORWEGIAN:  Begynte undersøkelser av flyene sine med en gang de hørte om hendelsen hos Southwest Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.
NORWEGIAN: Begynte undersøkelser av flyene sine med en gang de hørte om hendelsen hos Southwest Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norwegian har mellom ti og tolv fly av samme typen som måtte nødlande med et stort hull i skroget, SAS har ikke noen.

Det har kommet rapporter om at det er funnet mistenkelige sprekker i flere Boeing fly som har blitt undersøkt etter nødlandingen.

- På eget initiativ foretok vi undersøkelser av de flyene vi har av samme type som det flyet fra Southwest, vi vil også følge opp alle nye direktiv som kommer fra Boeing og luftfartsmyndigheter, sier Åsa Larsson, presse- og informasjonsansvarlig i Norwegian.

Bytter ut
Flyet er av typen Boeing 737-300, og flyene kan fly de fleste rutene i Norwegians nettverk, bortsett fra innenriksruter i Sverige og langdistanser.

Larsson opplyser om at de holder på med å bytte ut alle sine Boeing 737-300 fly med en nyere modell.

SAS venter
SAS har ingen Boeing 737-300-fly i sin flåte, og avventer med undersøkelser til de får beskjed fra Boeing.

- Vi har fått vite at Boeing kommer til å sende ut melding om hva de vil at vi skal undersøke i løpet av morgendagen, så vi har ikke satt i gang noen tiltak ennå, sier Kenneth Vikse, kommunikasjonsdirektør i SAS.

Vikse forteller at flyene fra Boeing kan deles inn i to kategorier, «classics» og «next generation». Boeing 737-300 til 500 er «classics» og 737-600 til 900 er «next generation».

Mulig at de må undersøke
- De fleste flyene våre er «next generation», men vi har noen Boeing 737-500, og det er mulig at vi får beskjed om å undersøke disse i morgen, sier Vikse.

Natt til lørdag norsk tid måtte et fly fra Southwest nødlande på en militærbase i Arizona.

Southwest har satt alle sine 79 fly av denne typen på bakken, og kansellert 700 avganger etter nødlandingen.

SOM NORMALT I NORGE: I USA har Southwest satt 79 fly på bakken, noe som har resultert i over 700 kanselleringer. Flytrafikken i Norge går som normalt. Foto: Heiko Junge/SCANPIX
SOM NORMALT I NORGE: I USA har Southwest satt 79 fly på bakken, noe som har resultert i over 700 kanselleringer. Flytrafikken i Norge går som normalt. Foto: Heiko Junge/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media