Norwegian skal ikke tjene penger

- Vår visjon er ikke å tjene penger, men å gi det norske folk lave flypriser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Advokat Bjørn Kjos, det vel månedsgamle flyselskapet Norwegians styreformann, var forholdsvis direkte da han fredag ble bedt om å skissere visjonen for Norwegian. Det skjedde under HSMAIs (Hotel Sales & Markering Association International) reiselivsdag på SAS Scandinavia Hotel, der Kjos, luftfartsdirektør Randi Flesland og direktøren for SAS Norge, Bjørn Lunde, skulle snakke om temperaturen i norsk luftfart.

Både Flesland og Lunde ønsket Norwegian velkommen. Flesland er glad for hver ny passasjer som kommer til for da tjener Luftfartsverket mer penger. Lunde mener at SAS blir skjerpet av norsk konkurransesituasjon, men det er likevel konkurransesituasjonen i Europa som SAS er mest opptatt av, sa Lunde

Halvfulle fly

Kjos sa at Norwegian anser sin rolle for å være et supplement til reiseaktiviteten i Norge, og at selskapet aldri kan bli noen stor operatør. Det vil ikke engang skaffe seg en alliansepartner.

I dag flyr selskapet med halvfulle fly - kabinfaktoren er 53 prosent - og bare 38 prosent av de reisende har så langt betalt fullprisbilletter. Inntektssiden har vært preget av at det har vært solgt seter til introduksjonspris. Fra nå av er selskapet avhengig av å få en jevn stigning i etterspørselen for å få driften i pluss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer