MÅ HA SYKEMELDING: I en epost sendt ut til de ansatte opplyser Norwegian at alle som fra i går, søndag 1. mars blir syke, må levere sykemelding allerede fra første fraværsdag.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MÅ HA SYKEMELDING: I en epost sendt ut til de ansatte opplyser Norwegian at alle som fra i går, søndag 1. mars blir syke, må levere sykemelding allerede fra første fraværsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Norwegian slår ned på syke piloter

Nekter ansatte å bruke egenmelding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norwegian nekter sine ansette å nytte egenmeldinger. Det går fram av en e-post det streikerammede flyselskapet har sendt ut til sine ansatte, og som Dagbladet har fått tilgang til.

I e-posten slår selskapet fast at alle som fra i går, søndag 1. mars blir syke, må levere sykemelding allerede fra første fraværsdag.

- Trekkes i lønn Dersom man ikke levere et slik dokument, vil det regnes som ulovlig fravær og den ansatte vil trekkes i lønn, heter det i e-posten som fortsetter:

«I tilegg kan dette medføre alvorlige konsekvenser for det videre ansettelsesforholdet».

- Følger bestemmelsene Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen har følgende å si om eposten som har gått ut til de ansatte.

- Norwegian følger folketrygdens bestemmelser, som sier at arbeidsgiver har rett til kreve sykemelding dersom det er rimelig grunn til å anta at fravær ikke skyldes sykdom, sier Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

Som Dagbladet omtalte i går, opplevde det streikerammede selskapet et uvanlig høyt sykefravær blant sine piloter søndag. 

- Vi har hatt flere tilfeller av akutt sykdom i pilotkorpset. Sykefraværet er dobbelt så høyt som på en vanlig søndag, sa informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Dagens Næringsliv søndag.

Avviser organisert aksjon Norwegian ønsket da ikke å spekulere i om sykefraværet oppfattes som en aksjon fra pilotenes side som følge av streiken. Arve Sigmundstad, kommunikasjonssjef i Parat, som organiserer 685 piloter i Norwegian, avviste i går at det er snakk om en organisert aksjon, og at de ikke kjenner til det uvanlige fraværet.  

Lørdag ble 70 Norwegian-piloter tatt ut i streik, etter at det ble brudd i forhandlingene mellom Norwegian og pilotene. Onsdag trappes streiken trappes kraftig opp. I løpet av kort tid vil da «nær samtlige skandinaviske piloter være i streik», melder Parat i en pressemelding.

HER ER MELDINGEN: I denne e-posten får Norwegian-ansatte beskjed om at de ikke får benytte seg av egenmelding lenger.
HER ER MELDINGEN: I denne e-posten får Norwegian-ansatte beskjed om at de ikke får benytte seg av egenmelding lenger. Vis mer