Norwegian slår ned på syke piloter

Nekter ansatte å bruke egenmelding.

MÅ HA SYKEMELDING: I en epost sendt ut til de ansatte opplyser Norwegian at alle som fra i går, søndag 1. mars blir syke, må levere sykemelding allerede fra første fraværsdag.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MÅ HA SYKEMELDING: I en epost sendt ut til de ansatte opplyser Norwegian at alle som fra i går, søndag 1. mars blir syke, må levere sykemelding allerede fra første fraværsdag. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norwegian nekter sine ansette å nytte egenmeldinger. Det går fram av en e-post det streikerammede flyselskapet har sendt ut til sine ansatte, og som Dagbladet har fått tilgang til.

I e-posten slår selskapet fast at alle som fra i går, søndag 1. mars blir syke, må levere sykemelding allerede fra første fraværsdag.

- Trekkes i lønn Dersom man ikke levere et slik dokument, vil det regnes som ulovlig fravær og den ansatte vil trekkes i lønn, heter det i e-posten som fortsetter:

«I tilegg kan dette medføre alvorlige konsekvenser for det videre ansettelsesforholdet».

- Følger bestemmelsene Norwegians informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen har følgende å si om eposten som har gått ut til de ansatte.

- Norwegian følger folketrygdens bestemmelser, som sier at arbeidsgiver har rett til kreve sykemelding dersom det er rimelig grunn til å anta at fravær ikke skyldes sykdom, sier Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet.

Som Dagbladet omtalte i går, opplevde det streikerammede selskapet et uvanlig høyt sykefravær blant sine piloter søndag. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer