Norwegian-smell på Oslo Børs

Kun dager etter Norwegians emisjon på tre milliarder kroner, faller aksjen kraftig på Oslo Børs.

TURBULENS: Norwegian har hatt noen tøffe dager på Oslo Børs. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix.
TURBULENS: Norwegian har hatt noen tøffe dager på Oslo Børs. Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix.Vis mer

(Finansavisen): Norwegians etterlengtede påfyll av tre milliarder kroner har så vidt blitt registrert, før markedsverdien faller drastisk. Kapitalen skal blant annet holde obligasjonseierne på en armlengdes avstand, og de nye aksjene ble børsnotert mandag.

De to første dagene gjorde ikke aksjekursen store utslag, til Norwegian å være, men onsdag fikk aksjen virkelig kjørt seg. Aksjekursen endte til slutt ned 9,75 prosent, tilsvarende knappe 750 millioner kroner.

I skrivende stund omsettes aksjen for 48,60 kroner, ned ytterligere 4,18 prosent.

Hverken investorer, analytikere eller meglere Finansavisen har kontaktet kan forklare hvorfor aksjen faller. Noen peker mot den negative analysen til meglerhuset HSBC, som onsdag morgen nedjusterte kursmålet til 20 kroner.

Med et kursmål på 20 kroner pr. aksje tror altså meglerhuset at Norwegian vil få enda større problemer med både Boeing 737 MAX 8-flåten og en galopperende gjeldsgrad.

Det eneste lyspunktet HSBC klarer å dra frem er Norwegians mulighet til å selge unna en del fly, som kan gi selskapet en potensiell salgsgevinst i milliardklassen.

Også analytiker Lars-Daniel Westby i SpareBank 1 Markets er skeptisk. Finansavisen kan fortelle at han nylig nedjusterte sin anbefaling på flyselskapet, og har nå en salgsanbefaling og et kursmål på 35 kroner på Norwegian-aksjen.

Andre økonominyheter:
Trygve Hegnar: Sannsynligvis er det tidenes utur
Frykter ytterligere kursfall i Norwegian