Norwegian-smell

Resultatvarsel straffer flyaksjer.

SER RØDT PÅ BØRSEN: Resultatvarsel fra Lufthansa senker flyaksjer. Norwegian slipper ikke unna.
Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix.
SER RØDT PÅ BØRSEN: Resultatvarsel fra Lufthansa senker flyaksjer. Norwegian slipper ikke unna. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix.Vis mer

(Hegnar.no): Lufthansa skuffet søndag markedene med å sende ut et resultatvarsel, og stuper 12 prosent til 15,50 euro fra start på Frankfurt-børsen.

Flyselskapet venter nå et resultat før skatt på minus 336 millioner euro i 1. kvartal, mot pluss 52 millioner euro i samme periode i fjor.

Det er priskonkurransen fra europeiske lavprisaktører som «får skylden» for resultatsmellen, i tillegg til 202 millioner euro i høyere drivstoffkostnader.

- Resultatvarselet ser i første rekke ut til å skyldes sviktende salg i Tyskland og Østerrike. Både SAS og Norwegian har imidlertid begrenset med salg i disse markedene, skriver DNB Markets i dagens aksjerapport.

Øyner saftig oppside

Norwegian legger frem trafikktallene for juni 4. juli, og følger deretter opp med rapporten for 2. kvartal allerede 11. juli.

- Våre resultatestimater i Norwegian er på linje med konsensus, men vi mener nyhetsstrømmen fra selskapet fremover vil kunne dempe bekymringene knyttet til likviditetssituasjonen, heter det videre.

Norwegian reagerer på resultatvarselet med å falle 3,7 prosent til 32,60 kroner i tidlig handel på Oslo Børs mandag.

DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Norwegian med kursmål 60 kroner, og øyner altså en oppside på rundt 84 prosent fra dagens nivåer.

Ryanair får svi også

Også andre europeiske flyaksjer får svi på børsen mandag.

British Airways-eier og Norwegian-frier International Airlines Group (IAG) faller 3,3 prosent til 445,50 pence på London-børsen.

Ryanair går tilbake 4,1 prosent til 10,16 euro, mens Easyjet er i minus 3,6 prosent til 894,80 pence.

SAS slipper billigere unna, og er ned bare 0,2 prosent til 13,05 svenske kroner på Stockholmsbørsen.

Dagens økonominyheter:
Kjendisinvestor har truffet blink i tre selskaper
Sjefstrateg anbefaler salg av «alt»