Norwegian stiger kraftig

Norwegian er blant vinnerne på Oslo Børs i dag. Det er det to gode forklaringer på.

SMITTENDE LATTER: Bjørn Kjos synes det er moro å sitte på med datteren Anna Kjos, som er pilot i Norwegian.  Foto Kristin Svorte/Dagbladet
SMITTENDE LATTER: Bjørn Kjos synes det er moro å sitte på med datteren Anna Kjos, som er pilot i Norwegian. Foto Kristin Svorte/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Norwegian stiger 6 prosent til 233,9 kroner på Oslo Børs. Hovedindeksen på Oslo Børs stiger samtidig til ny årsbeste.

Analytiker Ivar Andreas Lemmechen Gjul i Fondsfinans og Kenneth Sivertsen i Arctic Securities sier til TDN Finans at forklaringen er todelt.

Dollar og olje En sterkere kronekurs mot dollar og en lavere oljepris trekker i riktig retning Norwegian og adm. dir Bjørn Kjos.

Den norske kronen har styrket seg kraftig gjennom dagen mot dollar, fra godt over 6 kroner til 5,94 kroner.

I tillegg har oljeprisen falt kraftig. Tidlig mandag morgen lå oljeprisen over 116 dollar. Siden det har oljeprisen falt mer enn 5 dollar, til 111 dollar.

I tillegg er de to Dreamlinerne i luften igjen, etter stor problemer i forrige uke og sist helg.

Doblet på ett år Til tross for de siste dagenes oppgang på 11 prosent er aksjen likevel ned 26 prosent fra toppen på 316,5 kroner den 3. juni. Det siste året er aksjen likevel opp 108 prosent.

Bjørn Kjos kontrollerer i underkant av 23 prosent av selskapet, og har dermed aksjer i flyselskapet til en verdi av nesten 1,9 milliarder kroner.

Flere nyheter Skagen cashet inn på Kjos - riggaksje røk ut
Innsider selger seg ned i Cermaq
REC imponerer - men sunnmøringer vrakes