INFORMERTE: Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud (t.h.) og leder i Norwegian Pilot Union, Halvor Vatnar orienterte pressen om løsningen i kveld. 
Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
INFORMERTE: Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud (t.h.) og leder i Norwegian Pilot Union, Halvor Vatnar orienterte pressen om løsningen i kveld. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

Norwegian-streiken er over

Partene har kommet til enighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den elleve dager lange streiken i Norwegian er over etter at partene tirsdag ble enige om en løsning.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos mener selskapet har strukket seg langt for å få til en løsning på konflikten.

- Jeg er svært lettet over at pilotstreiken nå er avblåst og at passasjerene våre endelig kan føle seg trygge på at flyene snart vil gå som normalt, sier Kjos

- Jeg er ekstremt lei meg for de problemene våre passasjerer er blitt påført som følge av pilotstreiken, sier han.

Binding til morselskap Leder for pilotene i Norwegian, Halvor Vatnar, sier flygerne har fått en nødvendig binding til morselskapet, likeverdige avtaler i Skandinavia og felles karrieremuligheter.

Nettopp flygernes ansettelsesforhold har vært et helt sentralt krav fra deres side.

- Vi har oppnådd en klar binding til morselskapet Norwegian Air Shuttle i form av juridiske og økonomiske garantier uavhengig av hvilket datterselskap pilotene er ansatt i, sier Vatnar.

Samtidig har flygerne ifølge Vatnar gått fra ytelse- til innskuddspensjon og akseptert en rimeligere forsikringsordning. I tillegg har de bidratt til mer fleksibel arbeidstid.

Beklager overfor reisende Leder i fagforbundet Parat, Hans-Erik Skjæggerud, er glad streiken er over, og at alle passasjerene igjen kan komme seg dit de skal.

- Vi har vunnet fram på helt sentrale områder, men jeg beklager at passasjerene har måttet lide for at helt grunnleggende arbeidstakerrettigheter skulle komme på plass, sier han.

Rammet mange Streiken har rammet 200 000 passasjerer. Siden onsdag 4. mars har så godt som alle innenriksavganger i Skandinavia vært innstilt, i tillegg til de fleste flyginger mellom Oslo, Stockholm og København.

70 flygere gikk ut i streik lørdag 28. februar, og onsdag 4. mars ble streiken trappet opp til å omfatte samtlige 650 flygere.

(NTB)