Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norwegian stuper videre

Aksjen stuper og verdien på flyselskapet er blitt redusert med 37 prosent siden i sommer.

GRUFF: Det er tid for kaffe for Norwegiansjef Bjørn Kjos, som må konstatere at verdien på flyselskapet har falt med 37 prosent siden i sommer. Foto: Jacques Hvistendahl
GRUFF: Det er tid for kaffe for Norwegiansjef Bjørn Kjos, som må konstatere at verdien på flyselskapet har falt med 37 prosent siden i sommer. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): 3. juni i år var flyselskapet Norwegian verdsatt til 11 milliarder kroner på Oslo Børs. Samtidig var aksjene til den nesten alltid leende Bjørn Kjos verdt over 2,5 milliarder kroner.

Siden det har aksjen falt og falt, og fredag smeller aksjen ned nye 7 prosent til 200,3 kroner. Da har aksjen falt nesten 37 prosent fra toppen, samtidig som meglerhusene nesten har budt over hverandre i hvor høyt aksjen kunne stige.

"Alle" har hatt Norwegian blant sine favoritter, mens aksjene til Bjørn Kjos i flyselskapet har falt med over 900 millioner kroner i verdi.

Meglerhusene går i flokk Meglerhusene har nå fått noe å tenke på, og mange tror nå at Norwegian går tøffere tider i møte. Det som har fått meglerhusene til å snu var trafikktallene som kom torsdag.

Før børsen åpnet torsdag ble det kjent at Bjørn Kjos & Co fraktet 1.689.049 passasjerer i løpet av november. Det var 16 prosent opp fra året før, men samtidig falt yielden - inntektene per tilgjengelige setekilometer - med hele 19 prosent, til 0,31 kroner.

Det var en nesestyver for både Bjørn Kjos og tallknuserne i Swedbank First Securities, som svarte med å kutte kursmålet fra 275 kroner til 250 kroner. Men meglerhuset anbefaler fremdeles sine kunder å kjøpe aksjen.

Trengte tid til å snu Torsdag morgen var analytiker Martin Stenshall i Danske Bank Markets ute med en kommentar til tallene. Da opererte han med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 350 kroner.

Nå har han hatt bedre tid til å sette seg inn i tallene, noe som har resultert i en nedgradering til en holdanbefaling og et kursmål på 230 kroner.

— Det tar tid å endre estimater og anbefaling. Vi hadde kjøp da tallene kom, og da vi sendte ut kommentarene. De som kjenner markedet forstår at estimater og anbefaling er under vurdering med slike negative tall/nyheter fra selskaper, som vi fikk i går, skriver Stenshall i en mail til HegnarOnline fredag.

Kursmål på 185 kroner Morgan Stanley har også startet dekning av Norwegian. Ifølge TDN Finans har det resultert i en undervektanbefaling og et kursmål på 185 kroner.

Flere nyheter - Disse aksjene vil få full uttelling
Skandiabanken setter opp renten
Dagens aksje har gått 285 prosent på 340 dager