Norwegian styrter på børsen

Etter varsel om underskudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian falt kraftig på børsen tirsdag etter at flyselskapet varslet et underskudd på opp mot 45 millioner kroner i andre kvartal.

Norwegian falt 14,31 prosent til 43,70 kroner på Oslo Børs tirsdag. Til tross for økning i passasjertrafikken i juni, varsler selskapet et kraftig underskudd andre kvartal.

673.195 passasjerer fløy med Norwegian i juni, nesten 100.000 flere enn i samme måned i fjor. Samtidig som kapasiteten økte med hele 32 prosent, steg passasjertrafikken med 28 prosent. Kabinfaktoren - et mål på hvor mange av setene selskapet klarte å fylle - gikk ned fra 82 til 79 prosent.

Men til tross for solide trafikktall varsler Norwegian-direktør Bjørn Kjos et underskudd i andre kvartal i år på mellom 40 og 45 millioner kroner.

Den norske virksomheten går ifølge en børsmelding etter planen, med et overskudd på 20-25 millioner kroner. I Sverige går det mye tråere, med et forventet underskudd på 45-50 millioner. I Polen ligger underskuddet an til å bli 20-25 millioner.

Høye oljepriser og streiken i Avinor i mai har kostet selskapet opp mot 30 millioner kroner i andre kvartal. Men også forsinket levering av to Boeing 737-300-maskiner har kostet selskapet opp mot 25 millioner kroner i ekstra.

For å finansiere de første 10 flyene, samt for å styrke kapitalen i selskapet, foreslår styret å hente inn 400 millioner kroner i en rettet emisjon.

NTB

UNDERSKUDD: Norwegian varslet et svært turbulent underskudd i dag. Det har rystet børsen. Foto: AGNETE BRUN
UNDERSKUDD: Norwegian varslet et svært turbulent underskudd i dag. Det har rystet børsen. Foto: AGNETE BRUN Vis mer