Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Norwegian tapte 1,5 milliarder på tre måneder

Kjos: dyrere drivstoff og sterkere krone.

MILLIARDUNDERSKUDD FØRSTE KVARTAL:  Konsernsjef Bjørn Kjos prresenterer et kvartalsregnskap med minus 1492 millioner kroner for Norwegian de tre første månedene i år.  Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix.
MILLIARDUNDERSKUDD FØRSTE KVARTAL:  Konsernsjef Bjørn Kjos prresenterer et kvartalsregnskap med minus 1492 millioner kroner for Norwegian de tre første månedene i år.  Foto: Torstein Bøe, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flyselskapet Norwegian tapte halvannen milliarder kroner på driften første kvartal i år på tross av at antallet passasjerer økte med 14 prosent til 6,7 millioner.

Resultatet er nærmere en fordobling av underskuddet fra samme periode i fjor.

De første tre månedene i 2017 viser de røde regnskapstallene netto 1 492 millioner kroner i minus - mot et underskudd på 800 millioner kroner netto samme periode i fjor.

Bruttotapet på driften de tre første månedene i år var på 1 848 millioner kroner, mot 991 millioner første kvartal i fjor.

100 millioner verre enn ventet

Bruttotapet første kvartal er 100 millioner kroner verre enn forventet, melder TDN Finans.

En såkalt kabinfaktor på 84 prosent betyr at mer enn åtte av ti seter var fulle i perioden.

I en pressemelding forklarer konsernsjef Bjørn Kjos forverringen i driftsresultatet med høyre drivstoffpriser og ugunstig utvikling i norsk kronekurs mot britiske pund, euro og svenske kroner, der halve markedet til flyselskapet ligger.

Norwegians kapasitet har økt med 24 prosent i januar, februar og mars med 39 nye ruter, sju fabrikknye Boeing 738-800-fly og en Boeing 787-9 i lufta.

SJU NYE I LUFTA: Norwegian har fått i drift sju nye Boeing 737-800 i første kvartal. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix.
SJU NYE I LUFTA: Norwegian har fått i drift sju nye Boeing 737-800 i første kvartal. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix. Vis mer

Passasjerveksten første kvartal har økt mest til USA, Spania og Frankrike.

4,8 milliarder på bok

I sin egen presentasjon av kvartalregnskapet skriver Norwegian at satsingen vil gi stordriftsfordeler.

Tross milliardtap på drift er gjelda redusert med en milliard kroner.

Kontantbeholdningen ved inngangen til april var 4,8 milliarder kroner, ifølge Norwegian selv.