DYR STREIK: Bjørn Kjos sier at Norwegian må leve med tapene som følge av flygerstreiken, som kostet selskapet 350 millioner kroner. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbaldet
DYR STREIK: Bjørn Kjos sier at Norwegian må leve med tapene som følge av flygerstreiken, som kostet selskapet 350 millioner kroner. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbaldetVis mer

Norwegian tapte 350 millioner i mars

Flygerstreiken kostet selskapet dyrt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flygerstreiken påførte Norwegian ekstra kostnader og inntektstap på 350 millioner kroner i mars, opplyser selskapet.

Nesten 2000 flygninger i Skandinavia ble kansellert, noe som førte til at Norwegian for første gang opplevde en passasjernedgang sammenliknet med året før.

De kansellerte flygningene utgjorde om lag 120 millioner kroner i tapte inntekter, mens ekstrakostnader knyttet til å ivareta passasjerene kom opp i 110 millioner kroner, ifølge selskapet.

- Streiken blant de skandinaviske pilotene påførte Norwegian svært store kostnader. Dette er tap og inntektsbortfall vi må leve med, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

- Hadde vi ikke hatt en så stor kundemasse og mange hardt arbeidende medarbeidere også utenfor Skandinavia ville situasjonen vært enda vanskeligere, legger han til.

I mars fløy i overkant av 1,7 millioner passasjerer med Norwegian, en reduksjon på fire prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Dette på tross av at mars-tallene er positivt påvirket av påskeutfarten, som i fjor var i april.

Selskapet forventer negative effekter også denne måneden, på tross av at billettbestillingene har tatt seg opp igjen, opplyser de i pressemeldingen.

(Dagbladet/NTB)