Norwegian tar av på oppkjøpsrykter

- IAG har nok ikke lagt Norwegian-caset i en låst skuff, sier flyanalytiker.

OPPKJØP?: En spansk avis mener investorer posisjonerer seg for bud på et finansielt presset Norwegian. Foto: Dagbladet
OPPKJØP?: En spansk avis mener investorer posisjonerer seg for bud på et finansielt presset Norwegian. Foto: DagbladetVis mer

(Hegnar.no:) Norwegian flyr høyt på Oslo Børs torsdag ettermiddag, etter nye oppkjøpsrykter.

En spansk avis mener investorer posisjonerer seg for bud på et finansielt presset Norwegian, ifølge DN. Aksjen stiger i skrivende stund hele 14,08 prosent til 40,40 kroner på Oslo Børs.

På det meste har aksjen vært notert til 44,50 kroner.

- IAG har nok ikke lagt «NAS business caset» i en låst skuff. Jeg tror IAG ser med interesse på konsolideringen Norwegian nå gjør fra vekst til lønnsomhet, kommenterer flyaalytiker Hans Jørgen Elnæs til Hegnar.no.

- Lufthansa derimot tror jeg ikke har noen planer om å kjøpe Norwegian, fortsetter han.

Snarlig budkamp

Næringslivsavisen Expansion peker ifølge DN på muligheten for en snarlig budkamp rundt selskapet igjen.

Tittelen lyder «Norwegian nærmer seg oppkjøp» og avisen peker ifølge DN på at det de siste ukene og månedene har vært flere store handler enn vanlig i aksjen, tross at den forrige budgiveren kastet kortene i januar i år og aksjekursen falt kraftig.

IAG trakk seg

IAG bekreftet i slutten av januar at selskapet ikke har planer om å legge inn bud på Norwegian Air Shuttle, og at det skulle selge sin andel på 3,9 prosent.

IAG fullførte salget av selskapets Norwegian Air Shuttle-aksjer i midten av februar, opplyste konsernsjef Willy Walsh i IAG 28. februar, ifølge Dow Jones Newswires.

Les også: IAG har fullført salget av Norwegian-andel