TROR OG HÅPER: Selv om flyvesjef Tomas Hesthammer (bildet) og andre fra Norwegian-ledelsen nå er inne i andre og siste dag av meklingen med Norwegian-pilotene, regner Norwegian-ledelsen med at de skal kunne gjennomføre helgeflygningene som normalt - selv med en streik fra i morgen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
TROR OG HÅPER: Selv om flyvesjef Tomas Hesthammer (bildet) og andre fra Norwegian-ledelsen nå er inne i andre og siste dag av meklingen med Norwegian-pilotene, regner Norwegian-ledelsen med at de skal kunne gjennomføre helgeflygningene som normalt - selv med en streik fra i morgen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Norwegian «tror og håper» at helgas flyvninger går som normalt

- Veldig sannsynlig at vi vil greie det, sier informasjonssjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede onsdag var det klart at Norwegian Pilot Union (NPU), som er en del av YS-forbundet Parat, har tatt ut 70 piloter i tilfelle det blir streik fra lørdag morgen.

Likevel tror ikke flyselskapet at dette vil føre til innstilte flyvninger i helga.

Tror og håper - Målet vårt er at flyprogrammet for helga skal gå tilnærmet normalt, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Dagbladet, som sier at han og selskapet «tror og håper» at dette vil gå greit.

- Hvor sannsynlig er det at dere vil greie det?

- Det er veldig sannsynlig at vi vil greie å gjennomføre det, sier Sandaker-Nielsen. Han forklarer at selskapet vil gjøre dette ved hjelp av rokkeringer i arbeidsplanene.

Langdistanseruter vil ikke bli berørt av streikeplanene slik de ser ut nå, og Sandaker-Nielsen håper at heller ingen andre ruter vil bli det.

Sosiale medier - Vi ser at det er stor sannsynlighet for at vi vil klare å gjennomføre flygningene som normalt, og da er det ingen spesielle ruter som blir berørt.

- Hvilke ruter er mest utsatt, i tilfelle dere ikke greier å gjennomføre som normalt?

- De som eventuelt blir berørt av forsinkelser, vil få beskjed om det, sier Sandaker-Nielsen, som oppfordrer folk til å følge med på sosiale medier og på selskapets hjemmeside.