INNSTILLER IKKE AVGANGER: Norwegian har besluttet å fly til feriebyen Antalya, på tross av UDs reiseråd om ikke å fly til Tyrkia. Foto:  Torstein Bøe / NTB scanpix
INNSTILLER IKKE AVGANGER: Norwegian har besluttet å fly til feriebyen Antalya, på tross av UDs reiseråd om ikke å fly til Tyrkia. Foto:  Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Norwegian trosser UDs reiseråd

Flyr til Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB/Dagbladet): Norwegian har besluttet å fly som normalt til feriebyen Antalya i Tyrkia lørdag, på tross av UDs reiseråd.

– Vi flyr til Antalya, for der har det vært forholdsvis rolig. Situasjonen er også mer under kontroll i Tyrkia nå. Samtidig er det veldig viktig for oss å hente de passasjerene som skal hjem. Vi har fulle fly på vei hjemover, så det er viktig å få fraktet dem hjem, sier pressekontakt Astrid Mannion i Norwegian til NRK.

Star Tour har besluttet i natt at de innstiller avganger til Tyrkia lørdag.

- Vi innstiller også flyene til Tyrkia på søndag, sier Star Tours kommunikasjonsansvarlig, Nora Aspengren til Dagbladet lørdag morgen.

Ving, Tyrkiareiser og Apollo har foreløpig innstilt alle lørdagsavgangene til Tyrkia. Sistnevnte skriver på nettsidene sine at de reisende er blitt kontaktet på SMS.


Fraråder all reise

UD frarådet i natt all reise til Tyrkia, med mindre det er avgjørende nødvendig.

- Det er en meget alvorlig situasjon i Tyrkia som vi nå følger time for time. Vi er opptatt av at alle nordmenn som befinner seg i Tyrkia må holde seg inne når det er såpass stor uro, sa Brende til NRK i natt.

Han gjentar UDs reiseråd om å ikke reise til Tyrkia med mindre det er helt avgjørende nødvendig.

- Det er for stor risiko slik vi vurderer det, sier Brende.

Generelt sier Brende at de neste par timene vil være avgjørende.

- De nærmest timene blir avgjørende når det gjelder Erdogans framtid, sier utenriksministeren

SAS vurderer å sende tomt fly

– Det er tatt beslutning om å innstille to flygninger fra Oslo klokka 14 og København klokka 6.30 til Tyrkia, opplyser Karin Nyman, kommunikasjonsdirektør i SAS til NTB etter klokka 3 natt til lørdag.

SAS opererer også en charterflyging fra Bergen, og Nyman ber reisende ta kontakt med charterselskapet for mer informasjon.

– Vi arbeider med finne en løsning på å få passasjerer hjem, sier Nyman.

En av løsningene er å sende et tomt fly ned for å hente hjem passasjerer.