Norwegian truer med å bli svensk

Bjørn Kjos vil ha lovendring på plass snart.

UTFLAGGING: Norwegian truer med utflagging dersom ikke nye lovendringer kommer på plass snart. 
Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
UTFLAGGING: Norwegian truer med utflagging dersom ikke nye lovendringer kommer på plass snart. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flyselskapet Norwegian truer med utflagging dersom ikke en lovendring som sikrer dem lavere pris på nye fly, snart blir vedtatt.

EU-lovverket sørger for bedre lånebetingelser som vil gi Norwegian 60 millioner i rabatt på nye fly, skriver Finansavisen.

Administrerende direktør Bjørn Kjos sier det vil lønne seg for selskapet å flagge ut til for eksempel Sverige, hvis ikke lovendringen kommer.

Norwegian har bestilt 42 nye fly som skal leveres fram mot 2014. De første to flyene leveres i august i år.

Rundt 70 prosent av den totale kjøpesummen skal finansieres gjennom lån. Banken som skal låne ut pengene, vil kreve et påslag i garantiprovisjon på 0,55 prosent av lånebeløpet fordi Norge ikke er omfattet av konvensjonen som EU har innført.

Norwegian har bedt om et møte med Justisdepartementet for å snakke om saken, men har fått avslag. Kjos sier selskapet ikke vil vente lenge med eventuell utflagging.

- Vi bør ha en avklaring i høst når Stortinget kommer sammen igjen. Da kan vi få de nødvendige lånebetingelsene, også for de første to flyene, sier han.

(NTB)

TIL SVERIGE? EU-lovverket sørger for nærmere 60 millioner i rabatt på nye fly, nå vil Bjørn Kjos og Norwegian få på plass en lovendring som skaffer flyselskapet lighende rabatter.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
TIL SVERIGE? EU-lovverket sørger for nærmere 60 millioner i rabatt på nye fly, nå vil Bjørn Kjos og Norwegian få på plass en lovendring som skaffer flyselskapet lighende rabatter. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer