Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Norwegian truer oss med søksmål, sier svensk pilotforening

Imens Norwegian mener pilotforeningen farer med løgn.

Turbulent forhold: Konflikten mellom Norwegian og den svenske pilotforeningen har trappet opp det siste døgnet. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.
Turbulent forhold: Konflikten mellom Norwegian og den svenske pilotforeningen har trappet opp det siste døgnet. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i dag skal Norwegian ha sendt ut et ultimatum til deres svenske piloter. I brevet som NRK fikk tak i ble det stilt krav om at pilotene skulle overføres Norwegian Air Norway til det nystiftede datterselskapet Pilot Services Sweden innen klokka fire i dag.

Nå hevder den svenske pilotforeningen(SWEALPA) at selskapet truer dem med søksmål.

- Ville ikke utlevere våre medlemmer
- Vi har blitt spurt om vi kan utlevere våre medlemslister til Norwegian. Det har vi sagt nei til, og nå sier de at det kan bli aktuelt med søksmål, sier Tommy Larsson.

Han er forhandlingsleder for den svenske foreningen og mener at Norwegian gjør dette for å beskytte seg mot følgene av streiken.

- Slutt å spre løgner
I Norge stiller Norwegian og deres informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen seg uforstående til utsagnet fra den svenske pilotforeningen.

- Nå må de slutte å spre løgner. Vi har ikke bedt om om noen medlemsliste, men derimot bedt om å få en oversikt over hvilke Norwegian-piloter som er tatt ut i sympatistreik, slik at vi kan planlegge flyprogrammet vårt etter dette, sier Sandaker-Nielsen.

Steile fronter mellom partene
Konflikten mellom Norwegian og deres svenske piloter føyer seg til en svært betent situasjon for det norske flyselskapet. I øyeblikket er 700 piloter tatt ut i streik. Nesten alle innenriksfly i Norge, Sverige og Danmark står på bakken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling