UENIG MED NORSKE SÆRREGLER: Norwegian og Bjørn Kjos vurderer å gå til sak mot den norske staten. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbaldet
UENIG MED NORSKE SÆRREGLER: Norwegian og Bjørn Kjos vurderer å gå til sak mot den norske staten. Foto: Thomas Rasmus skaug / DagbaldetVis mer

Norwegian vil gå til sak mot staten

Norwegian truer med å legge ned langdistanseflygingene fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge selskapet kan norske særregler føre til at Norwegian bare kan fly med besetningsmedlemmer som har norsk base når flygingene skjer fra Norge.

I så fall legger de ned langdistanserutene til og fra Norge og varsler søksmål for å få en avklaring rundt spørsmålet, melder Nettavisen.

Selskapets advokat, Fridtjof Herlofsen, sendte torsdag et brev til Justisdepartementet der det fremgår at «dersom ikke staten innen 24. september gir uttrykk for den samme forståelsen av regelverket som Norwegian, legger selskapet til grunn at partene er uenige ... Staten må da legge til grunn at det er aktuelt å bringe saken inn for rettsapparatet uten ytterligere varsel.»

- Vi har sett oss nødt til å varsle et mulig søksmål for å få en avklaring. Vi har sett så mange utspill med ønsker om å diskriminere det eneste norske flyselskapet som flyr internasjonalt, sier Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik.

Hun sier at dersom myndighetene mener at Norwegians amerikanske personale fra selskapets amerikanske baser ikke skal få lov å lande på norske flyplasser uten arbeids- og oppholdstillatelse, så er det stikk i strid med den forståelsen Norwegian har av regelverket.
(NTB)