HENTER PENGER: Norwegian Air Shuttel og Bjørn Kjos vil hente tre milliarder kroner gjennom en tegningsrettemisjon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HENTER PENGER: Norwegian Air Shuttel og Bjørn Kjos vil hente tre milliarder kroner gjennom en tegningsrettemisjon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Norwegian vil hente 3 milliarder

(Hegnar.no:) Norwegian Air Shuttle vil hente 3 milliarder kroner gjennom en tegningsrettemisjon, opplyses det i en melding.

Ifølge meldingen skal selskapet nå endre sitt strategiske fokus fra vekst til lønnsomhet, og vil kapitalisere på markedsposisjonen og størrelsen de har bygget opp de siste årene.

Salg av fly

Som et resultat av det endrede fokuset vil investeringene bli redusert, noe som skal gjøres ved en kombinasjon av salg av fly og utsettelser av leveranser.

I tillegg jobber Norwegian ifølge meldingen med flere operasjonelle forbedringer, inkludert kostnadsreduksjonsprogrammet #Focus2019. Dette forventes å bidra til en reduksjon på minimum to milliarder kroner i 2019, optimalisering av grunnstruktur og rutenett, samt avtalen med Rolls-Royce relatert med til kompensasjon for driftsforstyrrelser på langdistanseoperasjoner som ble inngått i desember 2018.

Norwegian skriver i meldingen at de vil oppdatere markedet videre på alle disse operasjonene når de legger frem sine fjerdekvartalstall 7. februar.

- Norwegian har vært gjennom en periode med betydelig vekst. Fokus fremover vil i økende grad være på kostnadsbesparelser og CAPEX-reduksjoner. Vi vil nå etablere en styrket balanse som støtter videre utvikling av selskapet. Med styrket balanse kan organisasjonen nå legge all sin oppmerksomhet på videre utvikling av selskapet, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en kommentar.

2018

I henhold til de foreløpige 2018-tallene hadde selskapet i fjor en omsetning på rundt 40,3 milliarder kroner.

Driftsresultatet (EBIT) endte på cirka minus 3,8 milliarder kroner. Ved utgangen av 4. kvartal hadde selskapet kontanter på 1,9 milliarder kroner.

Oppkjøp

IAG meldte torsdag i forrige uke at de likevel ikke har til hensikt å komme med et tilbud på Norwegian, og at de etterhvert vil selge sin andel på 4,61 prosent av aksjene i selskapet.

Norwegian skriver i meldingen at de mener en styrket balanse vil øke selskapets konkurranseevne og frittstående finansielle styrke, men styre holder likevel muligheten åpen for eventuelle konsolideringsdiskusjoner.

Andre økonominyheter:
Dette vil påvirke Oslo Børs
Swedbank skuffer