Norwegian vil kjøpe 20 nye Dreamlinere

Sier Kjos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian vil kjøpe 20 nye Dreamliner-fly fra Boeing, opplyser Bjørn Kjos ifølge Wall Street Journal.

Dreamliner ble omtalt som «drømmefly» da Norwegian kjøpte de første av dem, men har senere også skapt en del frustrasjon på grunn av ulike «barnesykdommer». Samtidig har Kjos bestilt stadig flere. Det faktum at de har hatt få av dem har blitt brukt som en forklaring på noen av problemene med forsinkelser og kansellerte avganger flyselskapet opplevde en periode, og som gjorde at begrepet Kjos-fast ble etablert.

Wall Street Journal skriver at Norwegians administrerende direktør sa at selskapet ønsker å legge flere Boeing-fly til sin flåte nå som selskapet utvider sitt langdistanserutenett. Flyene skal leveres etter 2018, melder nyhetsbyrået Reuters.

I slutten av april skrev Kjos i et brev til den irske transportministeren Leo Varadkar at forsinkelser i DOT-prosessen (Det amerikanske transportdepartementet) ikke ga selskapet noe annet valg enn å sette forhandlinger med Boeing om å kjøpe 20 nye 787-9 Dreamliner-fly på vent.

- De nye Dreamlinerne dekker flyselskapets ekspansjonsplaner fram til 2022, sa Kjos.

Han kom med uttalelsene i et intervju på London Gatwick lufthavn, da Norwegian åpnet en rute fra London til New York.

Selskapet har opplevd problemer med batterier, bremser, elektriske systemer og drivstofflekkasjer på de nye Boeing 787-8 Dreamliner-flyene, men satser altså videre på flytypen.

- For å kunne drive en konkurransedyktig langdistanseoperasjon er vi helt avhengige av enda flere kostnadseffektive fly, sa Kjos da selskapet kjøpte to nye fly av denne typen i 2013.

(Dagbladet/NTB)