Norwegian vil trenge tid på å få flyene i lufta

Fortsatt ingen avklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom Norwegian og flygerne blir enige om en løsning på konflikten, vil det fortsatt ta tid før selskapet klarer å få flyene sine i lufta.

Fredag tok det streikerammede flyselskapet derfor utgangspunkt i at flytrafikken kommer til å bli rammet lørdag i samme omfang som de siste dagene etter at streiken ble kraftig trappet opp onsdag.

Mens meklingen fortsatt pågår, er det derfor helt i det blå om de aller fleste av Norwegians innenriksflyginger i Skandinavia kanselleres også lørdag.

- Det kommer an på når en nærmere avklaring kommer, fordi det tar noe tid å få fly og crew i posisjon for å fly, sier kommunikasjonssjef Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til NTB ved midnatt natt til lørdag.

Pinebenken Da hadde partene sittet i elleve timer på kontoret til riksmekler Nils Dalseide i Oslo for å forsøke å komme fram til en løsning på konflikten.

- Vi var nødt til å legge programmet for lørdagen tidligere fredag, og det ville vært uforsvarlig å holde tusenvis av kunder på pinebenken gjennom natten. Vi måtte legge programmet ut fra den informasjonen vi hadde, sier Skånvik.

Dersom en løsning lar vente på seg, eller det skulle bli brudd i forhandlingene, vil pilotstreiken komme til å ramme nærmere 20.000 passasjerer lørdag.

100.000 rammet Fredag kveld opplyste selskapet at så godt som alle norske og svenske innenriksflyginger blir innstilt lørdag, mens et begrenset antall innenriksflyginger i Danmark blir gjennomført. Blir det en løsning, åpner det seg altså muligheter for at ruter kan kjøre likevel.

Utgangspunktet er at de fleste avgangene mellom de skandinaviske hovedstedene også er innstilt. Noen få Europa-ruter innstilles, men ellers skal langruter til og fra USA og Thailand etter planen gå som normalt.

Flyselskapet anslår at streiken så langt har berørt rundt 100.000 passasjerer.

(NTB)